Klimproject voor vluchtelingen van start in Amsterdam

Amsterdam, dinsdag 17 september 2019. Op 1 oktober 2019 gaat er een klimproject voor vluchtelingen van start in Amsterdam. Deze klimclub is het initiatief van Rising You en VluchtelingenWerk. Rising You begeleidt in België al succesvol jonge vluchtelingen naar uitdagende jobs op hoogte. Van schilder op hoogspanningsmasten tot onderhoudstechnicus op windmolens. Door het klimmen leer je op elkaar én jezelf te vertrouwen.

Op elkaar vertrouwen

“Wij zorgen voor een actieve toeleiding naar werk voor organisaties die op zoek zijn naar tijdelijk of vast personeel voor opdrachten op hoogte. De klimsport is zeer geschikt om jonge vluchtelingen een goede basis te bieden om te werken aan lichaam en geest. Door het klimmen leer je goed samenwerken, op elkaar vertrouwen en te communiceren. Vaardigheden die je ook nodig hebt op de werkvloer”, zegt Benjamin Gérard, initiatiefnemer en directeur van Rising You België.

Het doel is dat er straks 150 vluchtelingen gaan starten bij de Amsterdamse locatie van Mountain Network aan de Erasmusgracht. Wie weet komen er wel Olympische kampioenen naar boven, want in 2020 is de klimsport voor het eerst officieel aanwezig op de Olympische spelen.

Met eigen kracht

“VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen vanaf het moment van aankomst tot ze een zelfstandig bestaan hebben. Empowerment, iets doen vanuit je eigen kracht, draagt hier sterk aan bij. De klimsport sluit hierop naadloos aan, want je leert te vertrouwen op jezelf én op een ander die beneden staat en de touwen vasthoudt”, aldus Tineke Parson, directeur-bestuurder VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland

Alle vluchtelingenjongeren zijn welkom op de klimclub. Je hoeft niet goed te kunnen klimmen. Plezier maken, nieuwe mensen ontmoeten en sport staan centraal. Jongeren kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar klimmen@vluchtelingenwerk.nl

Het klimproject is mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en TenneT.

dinsdag 17 september 2019