Meetup Vluchtelingen op weg naar werk 4 juli

Succesvolle integratie en participatie in de samenleving valt of staat met het hebben van werk. Maar hoe zorg je ervoor dat vluchtelingen goed worden begeleid naar werk en hoe pak je dit aan? Tijdens deze Meetup ontvang je praktische handvatten voor arbeidstoeleiding van vluchtelingen. Meld je nu aan!

VluchtelingenWerk heeft 40 jaar ervaring met het begeleiden van vluchtelingen naar werk en wij vertellen je daar over tijdens de ‘Meetup Vluchtelingen op weg naar werk’. Graag zien wij je op donderdag 4 juli van 13:30 tot 17:00 bij Cool kunst en cultuur op Coolplein 1 in Heerhugowaard. Aanmelden kan via onderstaande link.

Klik hier om je aan te melden.

 

 

 • Programma Meetup 4 juli

  13:30 Ontvangst

  13:50-14:05 Welkom

  Tineke Parson directeur-bestuurder VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland en regiomanager Willemieke Ottevanger heten iedereen van harte welkom en gaan samen kort in op het toekomstige inburgeringsbeleid, waarin werk een prominente rol krijgt.

  14.05-14.45 De weg naar werk in de praktijk: kansen en valkuilen
  Wanda Steiger, projectleider VIP gaat in gesprek met werkgevers, gemeenten, vluchtelingen en jobcoaches die hebben deelgenomen aan het project VIP (Vluchtelingen Investeren in Participeren). Wat zijn de kansen en valkuilen van arbeidstoeleiding? Waar loop je tegen aan als vluchteling? En waar moet je rekening mee houden als werkgever en gemeente.

  14.45-15:00 Statushouders begeleiden naar werk met project "Aan de slag"
  De gemeente Haarlem werkt samen met VluchtelingenWerk, Pasmatch en integratiebureau Agros om nieuwe statushouders aan een baan te helpen. Wat zijn de resultaten tot nu toe en de leerpunten.

  15:00-15:20 Pauze

  15.20-15.30 Vluchtsituatie in beeld
  Intermezzo met dichter Baban Kirkuki en Muzikant Monir Goran die hun vluchtsituatie verbeelden met poëzie en muziek.

  15.30-15.45 Burgemeester aan het woord
  Hans Romeijn, Burgemeester van Heilo

  15.45-16.30 Workshop communicatiestijlen op de werkvloer
  Gatra Peshtaz, cultureel antropoloog, neemt ons mee in de wereld van interculturele communicatie. Welke communicatiestijlen worden er gehanteerd in verschillende werelddelen en op de werkvloer? Word bewust van je eigen communicatiestijl en krijg inzicht in hoe mensen uit andere culturen communiceren.

  16.30-16.40 Afsluiter
  Afsluiter met dichter Baban Kirkuki en Muzikant Monir Goran

  16:40-17.00 Borrel met Syrische hapjes

  Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

Bevordering van arbeidsparticipatie

Het is belangrijk dat vluchtelingen zo snel mogelijk na aankomst in een gemeente kunnen beginnen met participeren. Diverse factoren kunnen de participatie van vluchtelingen in de weg staan. VluchtelingenWerk is voor veel gemeenten een partner in het bevorderen van arbeidsparticiaptie. 

VIP: Voorbereiding op de arbeidsmarkt

Vluchtelingen willen graag zo snel mogelijk aan de slag en bouwen aan een zelfstandige toekomst, maar hoe vind je in Nederland een baan en wat heb je daarvoor nodig? Met ons project VIP (Vluchtelingen Investeren in Participeren) bereiden we vluchtelingen voor op de Nederlandse arbeidsmarkt. 

Datum, tijd en plaats

Datum
Donderdag 4 juli 2019

Tijd
Van 13:30 tot 17:00

Plaats
Cool kunst en cultuur
Coolplein 1
Heerhugowaard

Voor wie?
Gemeenten, werkgevers, kenniscentra's en werkgeversservice.

Contact
Heeft u vragen stuur dan een e-mail naar meetup@vluchtelingenwerk.nl