Meetup MindPower vluchtelingjongeren

Wij organiseren een kennisevent over de psychische gezondheid van vluchtelingjongeren. (in verband met het coronavirus wordt de datum van het event later bekend gemaakt)

Het leven van een puber is niet altijd makkelijk, maar als je op jonge leeftijd hebt moeten vluchten al helemaal niet en kun je tegen extra problemen aanlopen, zoals Achmed uit Syrië.

Achmed (16): “Ik slaap niet altijd even goed door wat ik heb meegemaakt tijdens de vlucht van Syrië naar Nederland en daardoor kan ik me niet goed concentreren op school. Ik zou graag willen weten wat ik daartegen kan doen!” Stressreductie & empowerment

VluchtelingenWerk is daarom samen met kenniscentrum Pharos, de gemeente Zaanstad, Jeugdteam Zaanstad en ISK Saenredam met het pilot-project MindPower gestart. MindPower is een psycho-educatie training voor vluchtelingjongeren op het gebied van stressreductie en empowerment. Vluchtelingjongeren gaan aan de slag met verschillende onderwerpen en creatieve methoden, zoals lichaams- en ontspanningsoefeningen vanuit Yoga en Mindfullness.

Kennis delen & samen in gesprek

Op <datum> delen wij graag onze kennis en ervaring over dit pilot project met u. Kenniscentrum Pharos gaat de resultaten van het onderzoek presenteren. Ook gaan we met u in gesprek om van elkaar te leren en de zorg voor vluchtelingjongeren te verbeteren. Het wordt een inspirerende middag.

Meld u nu aan

Bent u beleidsmedewerker, jeugdteam medewerker of GGZ professional, of werkt u op een andere manier met vluchtelingen(jongeren)? Meld u dan aan voor de Meetup MindPower via onderstaande link.

 

Klik hier om je aan te melden.

 

 

 • Programma Meetup MindPower

  13:30 Ontvangst en inloop

  14:00 Welkomstwoord
  door dagvoorzitter Drs. Evert Bloemen, arts en senior adviseur/projectleider Pharos en Eric Moesker, projectmanager VluchtelingenWerk West-en Midden Nederland

  14:05 - 14:15 De situatie van vluchtelingjongeren in Nederland

  door Drs. Evert Bloemen

  14:15 - 14:30 MindPower: Over de ontwikkeling van de training
  door Bärbel Kühn, projectleider MindFit en MindPower, VluchtelingenWerk West-en Midden Nederland

  14:30 - 15:15 Panelgesprek
  
met Olivia Wijdenbosch (trainer) , Adiba Issio (trainer), Bärbel Kühn en twee vluchtelingjongeren.

  15:15 - 15:30 Pauze

  15:30 - 15:45 Presentatie onderzoeksresultaten pilot MindPower

  
door Drs. Ramin Kawous, senior onderzoeker/ projectleider Pharos en Marieke van Steen

  15:45 - 16:15 Interactie met publiek / Vragen

  16:15  Muzikale afsluiting

  16:20 - 17:00 Borrel

  Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

  MindPower is ontwikkeld door het MindFit team / VluchtelingenWerk  in samenwerking met het Jeugdteam Pelders- en Hoornseveld, Poelenburg.

  De pilot MindPower is gefinancierd door ZonMW en de gemeente Zaanstad, waarvoor dank! ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis. Daarmee dragen we bij aan het verbeteren van de zorg en gezondheid.

Jonge vluchtelingen verminderen stress met MindPower

Opgroeien tussen twee culturen, heftige herinneringen: vluchtelingjongeren kampen vaak met extra problemen. Tijdens de training MindPower leren deze jongeren in groepsverband en via creatieve activiteiten psychische problemen zoals stress te verminderen.

MindFit: focus op mentale gezondheid

Integreren en actief bijdragen aan de samenleving lukt het beste als je mentaal gezond bent. 
Met onze training MindFit bieden wij vluchtelingen die dit nodig hebben, handvatten om (dreigende) psychische problemen op eigen kracht te boven te komen. 

Datum, tijd en plaats

Datum
De datum wordt nog bekend gemaakt.

Tijd
Van 13:30 tot 17:00

Plaats
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC in Amsterdam

Voor wie?
Gemeenten, beleidsmedewerker, jeugdteam medewerker of GGZ professional.

Contact
Heeft u vragen stuur dan een e-mail naar meetup@vluchtelingenwerk.nl