Meetup vluchtelingen: het begint met elkaar ontmoeten

VluchtelingenWerk organiseert op 13 november een unieke bijeenkomst met vluchtelingen, werkgevers en gemeenten bij Beeld en Geluid

Hilversum, donderdag 1 november 2018. VluchtelingenWerk organiseert in samenwerking met de gemeente Hilversum en de Rabobank foundation op 13 november een unieke bijeenkomst. Gemeenten, werkgevers en samenwerkingspartners gaan met vluchtelingen/nieuwkomers in gesprek bij Beeld en Geluid in Hilversum. Werken met vluchtelingen begint namelijk met elkaar ontmoeten. In contact komen én van elkaar leren.

Vluchtelingen en werkgevers aan het woord

De bijeenkomst is uniek, omdat het niet een bijeenkomst is over vluchtelingen maar mét vluchtelingen, niet over werkgevers maar mét werkgevers. De Syrische Moustafa en Armen zullen hun persoonlijke verhaal vertellen. 'We hadden twee huizen en tweeduizend olijfbomen. We hadden alles, behalve vrijheid," aldus Moustafa.

Vanuit het project VIP is er een paneldiscussie met werkgevers, jobcoaches en statushouders. Waar loop je als werkgever tegenaan, waar moet je rekening mee houden en wat voegt het werken met statushouders toe. Vervolgens is er een workshop interculturele communicatie. Wethouder Jan Kastje vertelt daarna hoe de gemeente Hilversum statushouders richting werk begeleidt. De winnaar van de NK Poetry Slam 2018, Ozan Aydogan, zal de middag afsluiten.

Ontmoeting zorgt voor wederzijds begrip

Bij de gemeente Hilversum staat begeleiding naar werk hoog op de agenda. Wethouder Jan Kastje vertelt: “In Hilversum slagen wij er steeds beter in om statushouders te begeleiden naar werk. Taal en opleiding zijn daarin essentieel. Minstens zo belangrijk is dat je elkaar kent, elkaar ontmoet en van elkaar leert. Ik ben dan ook blij met deze bijeenkomst waar vluchtelingen kunnen laten zien wie ze zijn en op een ongedwongen manier in gesprek kunnen met bedrijven."

VluchtelingenWerk is van mening dat er door ontmoetingen wederzijds begrip ontstaat. "Het werken met statushouders brengt kansen én uitdagingen met zich mee. De slagingskans valt of staat met goede begeleiding en daarover vertellen wij u graag meer tijdens de Meetup op 13 november," zegt Tineke Parson, directeur-bestuurder VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland.

Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op www.vluchtelingenwerk.nl/meetup 

donderdag 1 november 2018

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail