Nieuw: Time4You Vlog voor vluchtelingenjongeren

VluchtelingenWerk lanceert een Time4You Vlog voor vluchtelingjongeren van 13 tot en met 17 jaar. Voor vluchtelingkinderen is er al het Time4You Journaal en nu is er ook voor vluchtelingjongeren een speciale Time4You Vlog gemaakt. Op vrijdag 24 april gaat de eerste vlog online. Hierin staat het thema ‘Thuis (over)leven in tijden van corona’ centraal.

De Time4You Vlog is speciaal voor jongeren van 13-17 jaar die in opvanglocaties voor asielzoekers wonen, of hebben gewoond. De wekelijkse fysieke bijeenkomsten van het Time4You project van VluchtelingenWerk kunnen nu tijdelijk door de coronamaatregelen geen doorgang vinden. Juist in deze tijd vinden we het belangrijk de jongeren te blijven informeren, door te verwijzen naar onze samenwerkingspartners en natuurlijk ook om vragen en signalen vanuit jongeren op te vangen.

Drie vloggers vertellen

Elke vrijdag om 16.00 uur staat de Time4You Vlog klaar op www.time4youvlog.nl. Er zijn drie vloggers: Sasya, Saida en Alendi die elk vanuit hun eigen leven vertellen hoe zij omgaan met corona.

De drie vlogs laten elke week zien wat fake news is, geven informatie en er is een challenge. Tot slot verschijnt ons telefoonnummer in beeld waar de kijkers vragen kunnen stellen en een antwoord op de challenge naartoe kunnen sturen. Onderaan de video verschijnen linkjes naar organisaties waar de jongeren meer informatie kunnen vinden over het behandelde thema.

De afleveringen zijn vanaf vrijdag 25 april te vinden op www.mycoa.nl en op www.time4youVlog.nl.
Elke maandag staat hier vanaf 6 april het wekelijkse Time4You journaal voor kinderen van 8 tot 2 jaar.

Het Time4You project is mede mogelijk gemaakt door Europese projectfinanciering van AMIF.

vrijdag 24 april 2020