Brandbrief Afghanistan aan gemeenten

VluchtelingenWerk Nederland doet samen met acht andere kinderrechten- en mensenrechtenorganisaties een dringend verzoek aan gemeenten in Nederland om zich uit te spreken voor de bescherming van Afghaanse vluchtelingen in Nederland. Wij maken ons namelijk grote zorgen over het lot van deze mensen. Afghanen die door Nederland zijn uitgezet naar Afghanistan verkeren daar in levensbedreigende en erbarmelijke omstandigheden.

De Nederlandse overheid wijst de meerderheid van asielverzoeken van Afghanen af.  Onze coalitie heeft de staatssecretaris en asielwoordvoerders van de Tweede Kamer in december 2017 opgeroepen om
alle uitzettingen stop te zetten en Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zo hard nodig is. De staatssecretaris heeft in reactie hierop beloofd om versneld onderzoek te doen naar de veiligheidssituatie en komt in mei met een nieuw ambtsbericht Afghanistan. Desondanks gaan de uitzettingen van Afghaanse vluchtelingen gewoon door. Dit vinden wij onverantwoord en levensgevaarlijk.

Deze week nam de gemeente Wageningen een motie tegen uitzettingen van Afghanen aan. Eerder deden achtereenvolgens Tytsjerksteradiel, Coevorden en Leeuwarden hetzelfde. #WelkeGemeenteVolgt?

Lees hier onze brandbrief aan de gemeenten.

Het AD berichtte over deze actie. Klik hier voor dat artikel.

vrijdag 16 maart 2018

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail