donderdag 12 november 2015

Roep om vrijheid in krachtige theatervoorstelling Above Zero

Deze week vindt het festival Dancing on the Edge in Utrecht plaats. Het festival toont hedendaagse dans- en theatervoorstellingen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika en is actueler dan ooit. In het kader van dit festival vindt op vrijdag 13 november de voorstelling Above Zero van de Syrische theatermaker Ossama Halal plaats.

Geweld produceert angst, angst produceert geweld. Dat is de vicieuze cirkel die de Syrische theatermaker Ossama Halal schildert in de indringende en bijzonder actuele voorstelling ‘Above Zero’. Makers van uiteenlopende disciplines en achtergronden gaan op zoek naar antwoorden op levensvragen ten tijde van oorlog. Begrippen als angst, onrechtvaardigheid en geweld worden onder de loep genomen. In elke scene dient een verhaal of gedicht van Bertolt Brecht als uitgangspunt – steeds op een andere manier: ze worden gezongen of gerapt, of ze vormen de inspiratiebron voor een monoloog of een dans.

De Volkskrant geeft deze voorstelling vier sterren: www.volkskrant.nl/theater/roep-om-vrijheid-in-dancing-on-the-edge~a4183337/

Voor kaarten: www.stadsschouwburg-utrecht.nl/voorstellingen/11085/koon_theater_group_o...

Meer informatie: http://dancingontheedge.nl/projects/above-zero/

 

Deel dit met anderen