Persoonlijk verhaal

woensdag 21 februari 2018

Vluchtelingenbeleid belangrijk onderwerp tijdens gemeenteraadsverkiezingen

Op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De integratie van vluchtelingen is een belangrijk thema voor deze komende gemeenteraadsverkiezingen, want het gemeentelijk beleid bepaalt steeds meer de kans op een succesvolle integratie van vluchtelingen. In ons Actieplan geeft VluchtelingenWerk concrete aanbevelingen voor een goede en snelle integratie. Hoe kijken de partijen in jouw gemeente aan tegen de integratie van vluchtelingen? Lees de partijprogramma's om een bewuste keuze te maken.

Actieplan voor goed integratiebeleid

In een gezonde gemeente doet iedereen mee. Een goede begeleiding en snelle, duurzame integratie van vluchtelingen zijn dan ook van belang voor de hele samenleving. Gemeenten spelen hierin een grote rol. Wat kunnen lokale politieke partijen hierin betekenen voor vluchtelingen in hun gemeente? VluchtelingenWerk heeft concrete voorstellen geformuleerd op de thema’s wonen, inburgeren, werk en een 'integrale aanpak'. Download hier het hele actieplan.

Wat kun jij doen?

Wil jij ook een goed integratiebeleid voor vluchtelingen in jouw gemeente? Lees de programma’s van de lokale politieke partijen om te kijken of zij hier aandacht aan hebben besteed. Aan de hand van ons actieplan kun je lezen wat een goed integratiebeleid inhoudt.

Waarom is stemmen zo belangrijk?

Het vluchtelingenbeleid in jouw gemeente wordt voor een groot deel bepaald in het stemhokje. Gemeenten zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor de manier waarop vluchtelingen in hun gemeente worden begeleid, en welke kansen zij krijgen. Bekijk in dit filmpje wat de rol van de gemeente is bij de begeleiding van vluchtelingen. 

Gemeenteraadsverkiezingen: Gemeente aan zet

 

Deel dit met anderen