Stralende gezichten tijdens generale repetitie Samenspel in Amsterdam

Een gymzaal vol blije kinderen en trotse ouders. Dat was het resultaat van de generale repetitie voor het muziekstuk Samenspel op de taalschool in Amsterdam. ‘Vandaag zijn de kinderen blij’, zegt een stralende vader. Tijdens de repetitie bleek dat de kinderen helemaal klaar zijn voor het concert met een écht orkest a.s. vrijdag in TivoliVredenburg.

Tijdens het project Samenspel van VluchtelingenWerk gaan leerlingen van taal- en azc-scholen aan de slag met het muziekstuk Broer. Door de liedjes en dansjes te oefenen in de klas, krijgen de vluchtelingkinderen meer zelfvertrouwen en leren ze nieuwe woorden. Bovendien kunnen de kinderen tijdens de muzieklessen hun zorgen even vergeten.

‘Het is prachtig hem zo blij te zien’

Een van de deelnemertjes is de 5-jarige Sallam uit Jemen. Hij verhuisde nog niet zo lang geleden van het azc in Weert naar het azc in Amsterdam. Toch kan hij de liedjes al goed meezingen. Zijn moeder Khulood hoorde hem de afgelopen weken al hard oefenen. ‘Thuis en onderweg naar school zong hij telkens nieuwe liedjes. Toen wist ik nog niet dat ze aan het oefenen waren voor een echt concert!’ Ze kijkt ontroert naar de zingende en dansende kinderen. ‘Het is prachtig om hem zo blij te zien. Dit project haalt niet alleen de kinderen, maar ook de ouders even weg uit hun zorgen.’

  • Aanstaande vrijdag, 15 november, is het eindelijk tijd voor het concert met een écht orkest in TivoliVredenburg in Utrecht

Meer over project Samenspel

Onzekerheid over je toekomst, ouders die bang en getraumatiseerd zijn, geen privacy: het is moeilijk om gewoon kind te zijn als je in een asielzoekerscentrum woont. Met ons muziekproject Samenspel bieden we kinderen van vluchtelingen een kans om even te ontsnappen aan hun zorgen. Ook versterkt het project hun vertrouwen in zichzelf en in de toekomst.

dinsdag 12 november 2019