Mogelijkheden voor uw organisatie

Vluchtelingen willen graag zo snel mogelijk bouwen aan een nieuwe, zelfstandige toekomst. VluchtelingenWerk begeleidt hen daarbij, maar dat kunnen en willen we niet alleen. Ook bedrijven en werkgevers zijn hierbij nodig. Samenwerken kan op verschillende manieren: 

Organisaties over hun samenwerking (lees verder onder het filmpje): 

Samenwerking tussen bedrijven en VluchtelingenWerk

Deel je kennis en ervaring

Beroepen en functies worden in elk land weer anders ingevuld. Het is voor vluchtelingen daarom nuttig om 'onderzoek' te doen naar wat hun beroep in Nederland inhoudt. Welke diploma's zijn er nodig? Hoe verschilt het beroep in Nederland van het land van herkomst? Om vluchtelingen voor te bereiden op die verschillen, zijn we altijd op zoek naar bedrijven, werkgevers of professionals die kun kennis willen delen. Denk bijvoorbeeld aan een sollicitatiegesprek oefenen, een rondleiding geven bij je bedrijf, een snuffelstageplek of een cv-check.

Stage- of werkplek

Heb jij een stage- of werkplek beschikbaar? De kans is groot dat wij vluchtelingen kennen die graag zouden willen solliciteren! Speciaal daarvoor getrainde vrijwilligers zullen de vacature van te voren samen met de vluchteling bekijken: heeft de vluchteling de juiste werkervaring en kwaliteiten? Met ons project Vluchtelingen Investeren in Participeren (VIP) bereiden we vluchtelingen voor op de Nederlandse arbeidsmarkt. Klik hier om daarover meer te lezen.

Steun ons financieel 

VluchtelingenWerk is een onafhankelijke non-profit organisatie. Wij kunnen ons werk dan ook niet doen zonder de steun van particulieren en bedrijven. Bedrijven kunnen ons werk steunen door te doneren (een algemene gift of een geoormerkte donatie aan een specifiek project), maar ook bijdragen als partner in onze fondsenwerving. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een fondsenwervingstraject met werknemers en/of relaties.

Werken aan draagvlak  

Wat heb je aan veiligheid, als je vervolgens wordt buitengesloten? Daarom werkt VluchtelingenWerk hard aan het vergroten van begrip en draagvlak voor vluchtelingen. Bijvoorbeeld door het verhaal van vluchtelingen te delen en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders te faciliteren. Ook bedrijven kunnen hieraan bijdragen, bijvoorbeeld door een vluchteling uit te nodigen op de werkvloer of werkgevers en samenwerkingspartners te informeren. Ook zijn er mogelijkheden om werknemers als vrijwilliger in te zetten voor diverse projecten.

Meer weten?

Lees meer over samenwerken met VluchtelingenWerk in de folder Samenwerken met bedrijven of neem contact op. 

 

 

Bekend maakt Bemind: een vluchteling op bezoek

Met het voorlichtings- en ontmoetingsproject Bekend maakt Bemind bieden wij de mogelijkheid in gesprek te gaan met een vluchteling. Zo geven wij vluchtelingen een gezicht.
Nodig jij ook een vluchteling uit in de klas, op je werk of bij je vereniging?

Time4You: Empowerment voor vluchtelingkinderen

Time4You richt zich op empowerment van en belangenbehartiging voor vluchtelingkinderen van 8 tot 18 jaar in de asielzoekerscentra. Onder het motto “kennis geeft zelfvertrouwen en controle” worden kinderen op kindvriendelijke wijze geïnformeerd over allerlei onderwerpen waar ze mee te maken hebben.

Voorbereiding op de arbeidsmarkt

Vluchtelingen willen graag zo snel mogelijk aan de slag en bouwen aan een zelfstandige toekomst, maar hoe vind je in Nederland een baan en wat heb je daarvoor nodig? Met onze aanpak bereiden we vluchtelingen voor op de Nederlandse arbeidsmarkt. 

Bevordering van arbeidsparticipatie

Het is belangrijk dat vluchtelingen zo snel mogelijk na aankomst in een gemeente kunnen beginnen met participeren. Diverse factoren kunnen de participatie van vluchtelingen in de weg staan. VluchtelingenWerk is voor veel gemeenten een partner in het bevorderen van arbeidsparticiaptie. 

Contact bedrijven

Wilt u zich, samen met ons, inzetten voor vluchtelingen in Nederland? We denken graag mee over de mogelijkheden! 

Neem contact op met:

Erna Geleijnse
Regionaal coördinator arbeidsparticipatie
e.geleijnse@vluchtelingenwerk.nl
06 - 57 16 37 68

 

 

 

 

Werkgevers over hun samenwerking

Tereza, bedrijfsleider bij La Place over Helen uit Eritrea: 'Helen is de extra begeleiding die ze in het begin nodig had, meer dan waard. Ook vind ik dat je als leidinggevende een voorbeeldfunctie hebt. Laat je werknemers zien: kijk, iedereen is hier welkom. Iedereen heeft recht op een baan en iedereen verdient een kans. Mooi om zoiets mee te geven aan mijn team.’

Met o.a. deze bedrijven werken we samen:

Wij kunnen én willen ons werk voor vluchtelingen niet alleen doen. We werken daarom samen met tientallen bedrijven en organisaties. Bekijk een kleine greep uit onze samenwerkingspartners op het gebied van bedrijven en organisaties en laat je inspireren!