VluchtelingenWerk in Almere

Vluchtelingen en asielzoekers die in Almere worden opgevangen of komen wonen, worden ondersteund door VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Onze vrijwilligers begeleiden hen bij de asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk. Ook geven zij voorlichting met en over vluchtelingen.

Ons werk in het asielzoekerscentrum: 

AZC Almere biedt ruimte om zo’n 800 asielzoekers op te vangen. Onze vrijwilligers begeleiden de bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) tijdens de asielprocedures en ondersteunen bij het aanvragen van gezinshereniging. Deze hulp is essentieel voor asielzoekers die de taal en procedures nog niet kennen.

Ons werk in de gemeente: 

Wanneer vluchtelingen vanaf een azc naar een ‘echte’ woning verhuizen, moeten zij veel regelen. Dat is lastig als je de weg nog niet kent en de taal nog niet spreekt. Onze vrijwilligers bieden juridische ondersteuning en maatschappelijke begeleiding. Daarnaast begeleiden we asielzoekers in de bed-, bad-, broodregeling. Wij doen ook de begeleiding van ex-ama's (alleenstaande minderjarige asielzoekers). Hiervoor worden wij ondersteund door AMIF (het fonds voor asiel. migratie en integratie).

Dit kun jij doen!

verborgen

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij de bewoners van alle asielzoekerscentra en de statushouders in bijna alle gemeenten in ons werkgebied. Wij bieden begeleiding vanaf de asielprocedure tot en met het bouwen aan een zelfstandige toekomst in Nederland.

Lees ook meer over onze stichtingonze werkzaamheden of bekijk ons werkgebied.  

 

West en Midden-Nederland

Uitgelicht | Almere

dinsdag 17 augustus 2021

Chadi (22), student Rechtsgeleerdheid aan de UVA, werkt als vrijwilliger op het azc in Almere. Wat doet hij precies op het azc en wat leer...

dinsdag 3 augustus 2021

Eenzaamheid bestrijden, een luisterend oor bieden, vrijwilligerswerk, statushouders aan het werk helpen, maatschappelijk werk, winkelen en...

dinsdag 13 juli 2021

Deelnemers van een inburgeringsklas in Almere hebben een prachtige film gemaakt over de jurken van Merhawit. Tijd om eens een kijkje te...

Vacatures in Almere

In Almere zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers en stagiaires, zowel op onze locatie in de stad als op het asielzoekerscentrum (azc). 

Als vrijwilliger kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen in Nederland. Dat kan op allerlei verschillende manieren en al vanaf een paar uur per week. Bijvoorbeeld door samen te oefenen met de taal, als receptionist op het azc, met juridische ondersteuning tijdens de asielprocedure en veel meer. Kijk of er een vacature is die bij jou past:

Contact

In verband met het coronavirus zijn onze locaties gesloten voor bezoek. De communicatie en dienstverlening vindt plaats via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Locatie Grote Markt 
Grote Markt 111-113,
1315 JC Almere (route)
036 5347 760
almere@vluchtelingenwerk.nl

Openingstijden:
Ma t/m wo van 10.00 tot 17.00 uur
Alleen op afspraak

Locatie Azc Almere 
Engelse Mijl 6,
1318 EN Almere (route)
T: 036 5290 343
M: 06-20139019 en 06-22390141
F: 036 5291 662

azcalmere@vluchtelingenwerk.nl

Telefonisch bereikbaar: ma t/m do van 9.00 tot 17.00 uur. (tijdelijk gesloten ivm het coronavirus)
Spreekuur: ma t/m do van 09.30 tot 12.00 uur. (tijdelijk geen spreekuur ivm het coronavirus)

Inburgeren bij VluchtelingenWerk
VluchtelingenWerk biedt altijd een inburgeringstraject op maat. Lees meer over ons inburgeringsaanbod of neem contact op: 

06-23027453
inburgering-westmidden@vluchtelingenwerk.nl

Rentmeesterstraat 42,
1315 JS Almere

Grote Markt 111-113,
1315 JC Almere

50Brouwerstraat 6b,
1315 BP Almere