VluchtelingenWerk in Almere

Vluchtelingen en asielzoekers die in Almere worden opgevangen of komen wonen, worden ondersteund door VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Onze vrijwilligers begeleiden hen bij de asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk. Ook geven zij voorlichting met en over vluchtelingen.

Ons werk in het asielzoekerscentrum: 

AZC Almere biedt ruimte om zo’n 800 asielzoekers op te vangen. Onze vrijwilligers begeleiden de bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) tijdens de asielprocedures en ondersteunen bij het aanvragen van gezinshereniging. Deze hulp is essentieel voor asielzoekers die de taal en procedures nog niet kennen.

Ons werk in de gemeente: 

Wanneer vluchtelingen vanaf een azc naar een ‘echte’ woning verhuizen, moeten zij veel regelen. Dat is lastig als je de weg nog niet kent en de taal nog niet spreekt. Onze vrijwilligers bieden juridische ondersteuning en maatschappelijke begeleiding. Daarnaast begeleiden we asielzoekers in de bed-, bad-, broodregeling. Wij doen ook de begeleiding van ex-ama's (alleenstaande minderjarige asielzoekers). Hiervoor worden wij ondersteund door AMIF (het fonds voor asiel. migratie en integratie).

Dit kun jij doen!

verborgen

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij de bewoners van alle asielzoekerscentra en de statushouders in bijna alle gemeenten in ons werkgebied. Wij bieden begeleiding vanaf de asielprocedure tot en met het bouwen aan een zelfstandige toekomst in Nederland.

Lees ook meer over onze stichtingonze werkzaamheden of bekijk ons werkgebied.  

 

West en Midden-Nederland

Uitgelicht | Almere

donderdag 16 januari 2020

'Er gaat een wereld voor je open', zegt Margaret Hof over haar vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk. Al 3,5 jaar ondersteunt ze...

dinsdag 10 december 2019

Time4You-teamleider Danielle Pool behandelde samen met vrijwilliger Heleen Henneke het onderwerp ‘kinderrechten’. Lees haar inspirerende...

dinsdag 26 november 2019

Van zijn dromen berooid overleefde David het harde, illegale bestaan in Nederland. Met de hulp van vrijwilliger Akke doorbrak hij zijn...

Vacatures in Almere

In Almere zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers en stagiaires, zowel op onze locatie in de stad als op het asielzoekerscentrum (azc). 

Als vrijwilliger kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen in Nederland. Dat kan op allerlei verschillende manieren en al vanaf een paar uur per week. Bijvoorbeeld door samen te oefenen met de taal, als receptionist op het azc, met juridische ondersteuning tijdens de asielprocedure en veel meer. Kijk of er een vacature is die bij jou past:

Contact

Locatie Grote Markt 
Grote Markt 111-113,
1315 JC Almere (route)
036 5347 760
almere@vluchtelingenwerk.nl

Openingstijden: ma t/m do van 9.00 tot 17.00 uur.
Spreekuur: ma t/m do van 9.00 tot 12.30 uur. 

Locatie Azc Almere 
Engelse Mijl 6,
1318 EN Almere (route)
T: 036 5290 343
F: 036 5291 662
azcalmere@vluchtelingenwerk.nl

Telefonisch bereikbaar: ma t/m do van 9.00 tot 17.00 uur. 
Spreekuur: ma t/m do van 09.30 tot 12.00 uur.

Inburgeren bij VluchtelingenWerk
VluchtelingenWerk biedt altijd een inburgeringstraject op maat. Lees meer over ons inburgeringsaanbod of neem contact op: 

075-6173297
inburgering-westmidden@vluchtelingenwerk.nl

Rentmeesterstraat 42,
1315 JS Almere

Grote Markt 111-113,
1315 JC Almere

50Brouwerstraat 6b,
1315 BP Almere