VluchtelingenWerk in Haarlem

Vluchtelingen die in de gemeente Haarlem komen wonen, worden begeleid door VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Onze vrijwilligers bieden begeleiding bij hun asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk. Ook geven zij voorlichting over en met vluchtelingen.

  • Wil je aan de slag als vrijwilliger? Kijk wat jij kunt doen!
  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina Voor werkgevers.
  • Aandacht besteden aan vluchtelingen in de klas? Ga naar de pagina Voor scholen.
verborgen

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij de bewoners van alle asielzoekerscentra en de statushouders in bijna alle gemeenten in ons werkgebied. Wij bieden begeleiding vanaf de asielprocedure tot en met het bouwen aan een zelfstandige toekomst in Nederland.

Lees ook meer over onze stichtingonze werkzaamheden of bekijk ons werkgebied.  

 

West en Midden-Nederland

Uitgelicht | Haarlem

dinsdag 17 augustus 2021

Chadi (22), student Rechtsgeleerdheid aan de UVA, werkt als vrijwilliger op het azc in Almere. Wat doet hij precies op het azc en wat leer...

dinsdag 3 augustus 2021

Eenzaamheid bestrijden, een luisterend oor bieden, vrijwilligerswerk, statushouders aan het werk helpen, maatschappelijk werk, winkelen en...

dinsdag 13 juli 2021

Deelnemers van een inburgeringsklas in Almere hebben een prachtige film gemaakt over de jurken van Merhawit. Tijd om eens een kijkje te...

Vacatures in Haarlem

In Haarlem zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers en stagiaires.

Als vrijwilliger kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen in Nederland. Dat kan op allerlei verschillende manieren en al vanaf een paar uur per week. Bijvoorbeeld door samen te oefenen met de taal, hen wegwijs te maken in het complexe Nederland, met juridische ondersteuning tijdens de gezinsherenigingsprocedure en veel meer. Kijk of er een vacature is die bij jou past:

Contact

In verband met het coronavirus werken wij uitsluitend op afspraak!
Verdere communicatie en dienstverlening vindt plaats via email en telefoon.

Mariëttahof 27-29
2033 WS Haarlem (route)
023 531 3020
haarlem@vluchtelingenwerk.nl

Telefonisch bereikbaar: maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.

NB! Op dit moment is er geen spreekuur
Spreekuur: maandag van 10.00 tot 13.00 uur, donderdag van 12.30 tot 15.00 uur. 

Inburgeren bij VluchtelingenWerk 
VluchtelingenWerk biedt altijd een inburgeringstraject op maat. Lees meer over ons inburgeringsaanbod of neem contact op: 

Mariëttahof 27-29
2033 WS Haarlem (route)
06-22812689, 075-6173297
inburgering-westmidden@vluchtelingenwerk.nl

Project aan de Slag: 32% van de nieuwkomers naar een betaalde baan

Een weg vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt is moeilijk voor vluchtelingen. Landelijk gezien vindt 11 procent binnen drie jaar een betaalde baan. Met het project Aan de Slag is het VluchtelingenWerk en arbeidsbemiddelaars Pasmatch en Agros gelukt om dat percentage te verhogen naar 32%. Sleutelwoorden zijn samenwerken, investeren en begeleiding op maat.