VluchtelingenWerk in Haarlem

Vluchtelingen die in de gemeente Haarlem komen wonen, worden begeleid door VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Onze vrijwilligers bieden begeleiding bij hun asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk. Ook geven zij voorlichting over en met vluchtelingen.

  • Wil je aan de slag als vrijwilliger? Kijk wat jij kunt doen!
  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina Voor werkgevers.
  • Aandacht besteden aan vluchtelingen in de klas? Ga naar de pagina Voor scholen.
verborgen

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij de bewoners van alle asielzoekerscentra en de statushouders in bijna alle gemeenten in ons werkgebied. Wij bieden begeleiding vanaf de asielprocedure tot en met het bouwen aan een zelfstandige toekomst in Nederland.

Lees ook meer over onze stichtingonze werkzaamheden of bekijk ons werkgebied.  

 

West en Midden-Nederland

Uitgelicht | Haarlem

vrijdag 15 januari 2021

De ontwikkelingsfase waarin jongeren op zoek gaan naar hun eigen identiteit wordt bij vluchtelingen vaak ruw verstoord door oorlog of...

dinsdag 13 oktober 2020

Afgelopen woensdag hebben 12 statushouders de training participatieverklaring gevolgd in de prachtige raadzaal van de gemeente Velsen. Met...

woensdag 9 september 2020

Op donderdag 10 september vond de feestelijke afsluiting van het project VIP2 plaats. Mooie aanleiding om met trainster Nikki de Jong terug...

Vacatures in Haarlem

In Beverwijk zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers en stagiaires.

Als vrijwilliger kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen in Nederland. Dat kan op allerlei verschillende manieren en al vanaf een paar uur per week. Bijvoorbeeld door samen te oefenen met de taal, hen wegwijs te maken in het complexe Nederland, met juridische ondersteuning tijdens de gezinsherenigingsprocedure en veel meer. Kijk of er een vacature is die bij jou past:

Contact

Mariëttahof 27-29
2033 WS Haarlem (route)
023 531 3020
haarlem@vluchtelingenwerk.nl

Telefonisch bereikbaar: maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Spreekuur: maandag van 10.00 tot 13.00 uur, donderdag van 12.30 tot 15.00 uur. 

Inburgeren bij VluchtelingenWerk 
VluchtelingenWerk biedt altijd een inburgeringstraject op maat. Lees meer over ons inburgeringsaanbod of neem contact op: 

Mariëttahof 27-29
2033 WS Haarlem (route)
06-22812689, 075-6173297
inburgering-westmidden@vluchtelingenwerk.nl

Project aan de Slag: 10 procent meer vluchtelingen aan een baan

Een weg vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt is moeilijk voor vluchtelingen. Landelijk gezien vindt 11 procent binnen drie jaar een betaalde baan. Met het project Aan de Slag streven VluchtelingenWerk en arbeidsbemiddelaars Pasmatch en Agros ernaar om dat percentage te verhogen. Sleutelwoorden zijn samenwerken, investeren en begeleiding op maat.