VluchtelingenWerk in Hollands Kroon

Vluchtelingen die in de gemeente Hollands Kroon komen wonen, worden begeleid door VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Onze vrijwilligers bieden begeleiding bij de asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk. Ook geven zij voorlichting over en met vluchtelingen.

Naast onze reguliere diensten, organiseren we in Hollandse Kroon diverse taalcafés waar vluchtelingen extra kunnen oefenen met de taal. 

verborgen

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij de bewoners van alle asielzoekerscentra en de statushouders in bijna alle gemeenten in ons werkgebied. Wij bieden begeleiding vanaf de asielprocedure tot en met het bouwen aan een zelfstandige toekomst in Nederland.

Lees ook meer over onze stichtingonze werkzaamheden of bekijk ons werkgebied.  

 

West en Midden-Nederland

Uitgelicht | Hollands Kroon

donderdag 15 augustus 2019

Het leven van een puber is al niet altijd makkelijk, maar als je op jonge leeftijd hebt moeten vluchten kun je in de pubertijd tegen extra...

dinsdag 13 augustus 2019

Er zijn verschillende e-learningmodules beschikbaar die bijdragen aan de integratie van vluchtelingen. Helaas weten vluchtelingen niet...

dinsdag 30 juli 2019

Met steun van de Postcode Loterij creëerde VluchtelingenWerk verschillende traineeships voor vluchtelingen. Adiba is een van onze kersverse...

Vacatures in Hollands Kroon

In Hollands Kroon zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers en stagiaires.

Als vrijwilliger kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen in Nederland. Dat kan op allerlei verschillende manieren en al vanaf een paar uur per week. Bijvoorbeeld door samen te oefenen met de taal, hen wegwijs te maken in het complexe Nederland, met juridische ondersteuning tijdens de gezinsherenigingsprocedure en veel meer. Kijk of er een vacature is die bij jou past:

Contact

Wij werken vanuit onze spreekuurlocaties.

Postadres
Dampten 16,
1624 NR Hoorn
T: 06 53865975
E: hollandskroon@vluchtelingenwerk.nl

Spreekuur

Spreekuur Wieringerwerf, Loggersplein 1: maandag van 10.00 tot 14.00 uur.

Spreekuur Hippolythushoef, Beltstraat 7-9: maandag van 9.00 tot 11.00 uur.

Spreekuur 't Veld, Rijdersstraat 86: donderdag van 13.00 tot 17.30 uur.

Spreekuur Anna Paulowna,  in gebouw "Samen Doen" aan Sportlaan 36: woensdag van 11.00 uur tot 14.00 uur (alleen op afspraak).

IND Spreekuur: grote kerk Schagen: 10.00 tot 12.30 uur. 

Taalcafé 

Schagen
Woensdag: 12.15 - 13.30 uur
Fiolet aan de Grotewallerweg 1

Middenmeer
Dinsdag: 13.00 - 15.00 uur
Brugstraat 38, Silvis & Vos accountantskantoor

Nieuwe Niedorp
Vrijdag : 09.30 - 11.30 uur
De Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173

Inburgeren bij VluchtelingenWerk
VluchtelingenWerk biedt altijd een inburgeringstraject op maat. Lees meer over ons inburgeringsaanbod of neem contact op: 

075-6173297
inburgering-westmidden@vluchtelingenwerk.nl