VluchtelingenWerk maatschappelijk partner van internationaal muziekfestival Le Guess Who?

Houd je van muziek en wil je graag vluchtelingen ontmoeten? Kom dan naar Le Guess Who?

Le Guess Who? is een internationaal festival gericht op genre-doorbrekende muziek uit alle windstreken. Van 8 tot en met 11 november staat de gehele binnenstad van Utrecht in het teken van het avontuurlijke muziekfestival, dat bezoekers trekt uit meer dan 50 landen. Voor deze editie werkt Le Guess Who? samen met VluchtelingenWerk, dat maatschappelijk partner is van het festival.

'Geef een toegift'

De organisaties vinden elkaar in een nieuw initiatief genaamd ‘Geef een Toegift’.  Festivalbezoekers van Le Guess Who? krijgen de optie een extra dagkaart voor het festival te kopen, voor een vluchteling die het festival eveneens zou willen bezoeken, maar hier niet de middelen voor heeft. Op het festival organiseert Le Guess Who? ontmoetingen tussen de vluchtelingen en de personen die een ticket voor hen kochten. De ‘Geef een Toegift’-optie komt begin september beschikbaar in het bestelsysteem van Le Guess Who?, wanneer dagkaarten voor het festival in de verkoop gaan. Het initiatief komt voort uit de ambitie van de Verenigde Podiumkunstenfestivals om podiumkunsten toegankelijker en inclusiever te maken. 

Vrijwilligers

Le Guess Who? geeft vluchtelingen daarnaast de mogelijkheid om als vrijwilliger aan de slag te gaan op het festival. Zij worden hierbij gekoppeld aan een van de vaste festivalvrijwilligers. Zo leren ze van elkaar en is er daarnaast de mogelijkheid om een aantal concerten bij te wonen.

Blij met de samenwerking

“Wij zijn zeer verheugd met de samenwerking met Le Guess Who? Op het festival komen meer dan 50 landen bijeen en wat is er nou mooier dan om vluchtelingen daar ook een plek te geven als vrijwilliger of als bezoeker. De samenwerking tussen een vaste festivalvrijwilliger en een vluchteling draagt bij aan integratie. Ook de ontmoetingen die we gaan creëren maken daar deel van uit. Wij zien uit naar een inspirerend festival.” – Maurice Bongers, intermediair zakelijke relaties, VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland.

Programma

Le Guess Who? 2018 vindt plaats van 8 t/m 11 november in de gehele binnenstad van Utrecht. Op het programma staan o.a. jazzcollectief Art Ensemble of Chicago; eclectische songschrijver Devendra Banhart; gerenommeerde India sitarspeler Anoushka Shankar; het Egyptische Islam Chipsy & EEK; Turkse klarinetvirtuoos Cüneyt Sepetçi; Hailu Mergia’s Ethiopische jazz; de Japanse exotica van Shintaro Sakamoto; en Jerusalem In My Heart in samenwerking met een orkest uit Beiroet.

Interesse?

Voor meer informatie, zie www.leguesswho.com.

 

woensdag 29 augustus 2018

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail