Vluchtelingkinderen gaan van start met muziekproductie Broer

Vanaf september gaan 450 vluchtelingkinderen van start met de muziekproductie Broer. Onder begeleiding van professionele muziekdocenten worden er speciale interactieve lessen gegeven op vijf scholen in Luttelgeest, Leersum, Den Helder, Amsterdam en Heerhugowaard. Met deze lessen bereiden de kinderen zich voor op een heus concert met een écht orkest op 15 november in TivoliVredenburg in Utrecht.

Plezier maken

Door het oefenen leren ze de taal, krijgen ze meer zelfvertrouwen en bovenal: ze genieten en maken plezier. Veel kinderen bloeien op door de muzieklessen, vertelt één van de docenten: 'Sommige kinderen hebben zulke grote stappen gemaakt. Ik zie ze groeien en opener worden. Een verlegen meisje dat eerst nauwelijks iets zei, staat nu gewoon mee te zingen. Ik vind dat geweldig om te zien.'

Samenspel

In Nederland groeien duizenden kinderen van asielzoekers en vluchtelingen op in asielzoekerscentra (azc). Deze kinderen komen vaak uit heftige situaties in hun land van herkomst en hebben veel doorstaan tijdens hun vlucht naar Nederland. Met het project Samenspel biedt VluchtelingenWerk kinderen die in azc’s verblijven muziekactiviteiten aan, zodat ze hun zorgen even kunnen vergeten.

donderdag 29 augustus 2019