Dit kunnen wij voor uw gemeente betekenen

In een gezonde gemeente doet iedereen mee. Ook vluchtelingen willen graag zo snel mogelijk meedraaien in hun nieuwe woonplaats. Je plek vinden is alleen extra lastig als je de taal nog niet (voldoende) spreekt en de regels allemaal nieuw zijn. Daarom begeleidt VluchtelingenWerk vluchtelingen op weg in bijna alle Nederlandse gemeenten. Dit doen wij op verschillende manieren. 

1. Alles over de nieuwe Wet inburgering 2022 >>

2. Maatschappelijke begeleiding >>

3. Jurdische begeleiding >>

4. Participatieverklaring >>

5. Arbeidsparticipatie >>

6. Mentale gezondheid >>

7. Schuldpreventie >>

8. Overige projecten en werkzaamheden >>

Wij bieden altijd maatwerk

Onze diensten aan gemeenten zijn altijd maatwerk. Heeft u behoefte aan een project voor statushouders en/of nieuwkomers dat u niet op onze website kunt vinden? Neem dan contact met ons op. Wellicht hebben onze collega's elders in het land al ervaring met een vergelijkbaar project. Ook denken wij graag mee.

 

MindFit: focus op mentale gezondheid

Integreren en actief bijdragen aan de samenleving lukt het beste als je mentaal gezond bent. 
Met onze training MindFit bieden wij vluchtelingen die dit nodig hebben, handvatten om (dreigende) psychische problemen op eigen kracht te boven te komen. 

Voorbereiding op de participatieverklaring

Vluchtelingen en andere nieuwkomers zijn verplicht een participatieverklaring te ondertekenen. Dit heeft alleen waarde als mensen écht begrijpen waar zij voor tekenen. Het  participatieverklaringstraject van VluchtelingenWerk bereidt hen daarop voor.

Contact voor gemeenten

Als uw gemeente al samenwerkt met VluchtelingenWerk, kunt u contact opnemen met uw contactpersoon. Als we nog niet samenwerken, neem dan contact op met:

Tom Werkhoven 
06 1332 5941
twerkhoven@vluchtelingenwerk.nl

Nieuwe Wet inburgering: wat verandert er voor gemeenten?

 

 

 

 

In 2022 gaat de nieuwe Wet inburgering van kracht. Met de komst van deze inburgeringswet krijgen gemeenten meer regie bij inburgering. Wat gaat er precies voor gemeenten veranderen? Lees meer over de belangrijkste thema's.

Project aan de Slag: 32% van de nieuwkomers naar een betaalde baan

Een weg vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt is moeilijk voor vluchtelingen. Landelijk gezien vindt 11 procent binnen drie jaar een betaalde baan. Met het project Aan de Slag is het VluchtelingenWerk en arbeidsbemiddelaars Pasmatch en Agros gelukt om dat percentage te verhogen naar 32%. Sleutelwoorden zijn samenwerken, investeren en begeleiding op maat.