Word vrijwilliger net als Karin en Truuske!

Als vrijwilliger of stagiair bij VluchtelingenWerk kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen in Nederland. Bijvoorbeeld door hen te ondersteunen tijdens de asielprocedure, het wegwijs maken in de samenleving of het oefenen van de taal. De kans is groot dat er een vacature is die bij jou pas, bij jou in de buurt! Ga hier naar de vacatures.

Voor iedereen een passende vacature

Onze vrijwilligers begeleiden asielzoekers en vluchtelingen in alle fases: van hun asielprocedure tot aan de integratie in de Nederlandse samenleving. Al in de asielzoekerscentra staan onze vrijwilligers voor de bewoners klaar, die kunnen bij hen terecht met vragen over bijvoorbeeld de asielprocedure. Nadat vluchtelingen vanaf een asielzoekerscentrum naar een eigen woning (in een vaak onbekende) gemeente verhuizen, worden zij begeleid door onze maatschappelijk begeleiders. Daarnaast zijn nog veel meer inspirerende vrijwilligersfuncties: zo kun je vluchtelingen helpen met het oefenen van de taal in de praktijk of de klas, hen coachen richting een (leer-)werkplek of studie of extra aandacht geven aan het bijhouden van een goede administratie. 

Waarom vrijwilliger worden?

Waarom er in heel Nederland al zo'n 13.000 vrijwilligers van VluchtelingenWerk actief zijn?

  • Je begeleidt mensen bij het opbouwen van hun nieuwe leven in Nederland. 
  • Je kunt je ervaring inzetten en nieuwe (werk)ervaring opdoen. 
  • Je werkt (vaak) in een team. 
  • Je volgt een cursus en hebt toegang tot interessante online-modules. 
  • Je doet ervaring op met andere culturen. 
  • Je werkt in of vlakbij je eigen woonplaats. 
  • Je maakt echt het verschil!

 

Contact

Regiokantoor
Jufferstraat 2
1508 GE Zaandam
Bel ons op 075-6173 297
Stuur een e-mail naar: info-westmidden@vluchtelingenwerk.nl

Word vrijwilliger!

In onze regio zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers en stagiaires, in de gemeente en in de azc's.

Als vrijwilliger kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen in Nederland. Dat kan op allerlei verschillende manieren en al vanaf een paar uur per week. Onze vrijwilligers maken vluchtelingen wegwijs in het complexe Nederland, helpen met het oefenen van de taal, bieden begeleiding bij de asielprocedure en nog veel meer. Kijk of er een vacature is die bij jou past: