Word vrijwilliger!

Als vrijwilliger of stagiair bij VluchtelingenWerk kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen in Nederland. Bijvoorbeeld door hen te ondersteunen tijdens de asielprocedure, het wegwijs maken in de samenleving of het oefenen van de taal. De kans is groot dat er een vacature is die bij jou pas, bij jou in de buurt!  

Voor iedereen een passende vacature

Onze vrijwilligers begeleiden asielzoekers en vluchtelingen in alle fases: van hun asielprocedure tot aan de integratie in de Nederlandse samenleving. Al in de asielzoekerscentra staan onze vrijwilligers voor de bewoners klaar, die kunnen bij hen terecht met vragen over bijvoorbeeld de asielprocedure. Nadat vluchtelingen vanaf een asielzoekerscentrum naar een eigen woning (in een vaak onbekende) gemeente verhuizen, worden zij begeleid door onze maatschappelijk begeleiders. Daarnaast zijn nog veel meer inspirerende vrijwilligersfuncties: zo kun je vluchtelingen helpen met het oefenen van de taal in de praktijk of de klas, hen coachen richting een (leer-)werkplek of studie of extra aandacht geven aan het bijhouden van een goede administratie. 

Waarom vrijwilliger worden?

Waarom er in heel Nederland al zo'n 13.000 vrijwilligers van VluchtelingenWerk actief zijn?

  • Je begeleidt mensen bij het opbouwen van hun nieuwe leven in Nederland. 
  • Je kunt je ervaring inzetten en nieuwe (werk)ervaring opdoen. 
  • Je werkt (vaak) in een team. 
  • Je volgt een cursus en hebt toegang tot interessante online-modules. 
  • Je doet ervaring op met andere culturen. 
  • Je werkt in of vlakbij je eigen woonplaats. 
  • Je maakt echt het verschil!

 

 

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

Vacatures zoeken

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Vrijwilliger worden kan al vanaf een paar uur per week. Zoek hier naar functies bij jou in de buurt. 

Heb je een goed idee of specifieke ervaring die je voor VluchtelingenWerk wilt inzetten? Of wil je een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met VluchtelingenWerk in jouw gemeente. Contactgegevens kun je vinden door bovenaan deze pagina je postcode of gemeentenaam in het zoekveld te typen.

Donateur of vrijwilliger? Abonneer je gratis op VluchtelingenWerk Magazine!

Donateurs en vrijwilligers van VluchtelingenWerk kunnen zich abonneren op ons gratis kwartaalblad VluchtelingenWerk Magazine. Word lid en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het vluchtelingen- en asielbeleid. Verder lees je achtergrondartikelen over herkomstlanden en ons werk en delen vrijwilligers en vluchtelingen hun persoonlijke verhaal.