VluchtelingenWerk Zuid-Nederland

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland begeleidt en ondersteunt asielzoekers en vluchtelingen in Noord-Brabant, de Bommelerwaard en Limburg. Wij begeleiden hen tijdens het hele traject dat zij in Nederland afleggen: van aankomst tot toekomst. 

Zo bieden wij hen ondersteuning bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied bestaat uit tientallen gemeenten van Bergen op Zoom tot Zaltbommel, van Den Bosch tot aan Heerlen.

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van maatschappelijke en juridische begeleiding aan asielzoekers en vluchtelingen, niet in materiële zin. In principe doen wij daarom niet mee aan inzamelingsacties van goederen. Simpelweg omdat we de spullen niet kunnen opslaan en uitdelen.

Zuid-Nederland

Uitgelicht | Regio

maandag 19 april 2021

Vrijwilligerswerk – studenten hebben het vaak op hun to-do lijstje staan, maar de vrijgekomen tijd door corona gaf hen net dat extra zetje...

maandag 19 april 2021

Vluchtelingen hebben de afgelopen jaren een veilige plek in Nederland gevonden. Dit leidde soms tot onrust en protesten, maar veel van hen...

dinsdag 6 april 2021

Een mooi initiatief in deze coronatijd, waar het voor mensen met een vluchtelingachtergrond extra lastig is om contacten te leggen en...

Projecten

Bekijk hier onze succesvolle projecten gericht op bijvoorbeeld werk, taal of zelfstandige terugkeer. Projecten die stuk voor stuk zorgen voor ontmoeting tussen Nederlanders en vluchtelingen en een bijdrage leveren aan iemands verdere ontwikkeling in Nederland.

Vacatures

Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of stageplek is die bij jou past.

We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers of stagiairs. Met jouw inzet kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt hen wegwijs maken in het complexe Nederland, helpen hun gezin te herenigen, de taal oefenen en nog veel meer. Klik op onderstaande knop om beschikbare functies te zoeken jouw gemeente.

Contact

Stichting VluchtelingenWerk Zuid-Nederland
Kronehoefstraat 19
5612 HK Eindhoven 
Route 
info-zuid@vluchtelingenwerk.nl
T 040-243 30 10

VluchtelingenWerk tijdens Corona

Still going strong ondanks coronamaatregelen

VluchtelingenWerk tijdens corona | Wat we doen | VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk blijft bereikbaar in coronacrisis

29-09-2020

De dienstverlening van VluchtelingenWerk gaat tijdens de coronacrisis zo goed mogelijk door.