zaterdag 14 mei 2016

Onvergetelijk dagje Gaia Zoo!

Een bus met meer dan 60 dolenthousiaste nieuwe Heerlense kinderen plus hun even enthousiaste begeleiding hebben afgelopen Pinksterzaterdag een heerlijk uitstapje gemaakt naar het GaiaZoo te Kerkrade.

Vriendjes en vriendinnetjes zagen elkaar weer voor het eerst nadat ze vanuit het AZC naar hun nieuwe thuis zijn verhuist. Ondanks de lage buitentemperatuur werd het een meer dan zonnige dag! De in het AZC ontstane vriendschappen werden direct weer opgepakt en de blijdschap en het pure genot van de kinderen straalde gedurende de hele dag.

Het was spannend, speels, gezellig, hartverwarmend, leerzaam en intens. Elke mogelijkheid in het park werd benut. Het voeren van de gorilla’s, het kabelbaantje, de prehistorische draaimolen, het historische speelparadijs (met klimbomen en klauter-netten), de boot naar het onbewoonde eiland en natuurlijk niet te vergeten het zoeken, vinden en zien van alle andere prachtige dieren in het GaiaZoo.
Een meer dan geslaagde dag die mogelijk werd gemaakt door het Steunfonds voor Jeugdigen, een dag die de deelnemende kinderen voor de rest van hun leven nooit zullen vergeten. Een dag die volledig in het teken stond van de pure vriendschappen van de kinderen en ook een dag waarbij de medewerkers van Vluchtelingenwerk en hun cliënten elkaar in een totaal andere meer ontspannen omgeving (zonder bureaucratische rompslomp) beter konden leren kennen.

Namens alle jeugdige nieuwkomers: Dankjewel!

 

Deel dit met anderen