Brochures

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland houdt zich bezig met veel verschillende projecten, kortlopend of langdurig en op allerlei verschillende gebieden. Meer informatie hierover staat beschreven in folders en/of brochures e.a.

2016
Visie op terugkeer

Wat als na een zorgvuldige procedure beslist wordt dat bescherming niet, of niet meer nodig is? Met andere woorden: als de asielzoeker uiteindelijk geen verblijfsvergunning krijgt of als de verblijfsvergunning weer wordt ingetrokken?

Een Nieuwe Hoofdstuk

Begeleiders van vluchtelingenWerk begeleiden uitgeprocedeerde asielzoekers in het maken van een nieuwe start. Gezamenlijk wordt onderzocht en besproken wat de mogelijkheden zijn en wordt er ondersteuning geboden in het maken van een weloverwogen beslissing over de toekomst.

Met Opgeheven Hoofd

 

Communicatieborden in 13 vreemde talen

Dit communicatiebord is ontwikkeld door de Duitse vormgeefster Annette en aan VluchtelingenWerk aangeboden om te gebruiken. Het communicatiebord is beschikbaar in het Albanees, Arabisch, Duits, Engels, Farsi, Frans, Koerdisch, Noors, Russisch, Servokroatisch, Urdu, Tigrinya en Zweeds.


2015
Brochure 2015

 

Eigen-Wijs

Empowerment van kinderen en jongerenin centrale opvanglocaties.

Vluchten doe je niet zomaar


Slagen door kwaliteit!

 

Terugkeerders


2013
Blik op de Toekomst

"Hoe vaak kun je de toekomst opnieuw beginnen?" (citaat terugkeerder Burundi, juni 2013) Regionale stichtingen van VluchtelingenWerk hebben het afgelopen jaar twee projecten uitgevoerd op het gebied van toekomstbegeleiding en terugkeer aan uitgeprocedeerde cliënten. Het project 'Blik op de Toekomst' werd uitgevoerd in Amsterdam, Maastricht, Leiden, Tilburg en Breda. Het project 'Samen naar een nieuw perspectief' werd uitgevoerd in de gezinslocaties Katwijk en Gilze en Rijen.

Geen verblijfsvergunnning. Wat nu?

Samenwerken aan een nieuw begin.  Wij kunnen samen met u kijken naar de mogelijkheden die u nu nog heeft en u ondersteunen bij het maken van een toekomstplan.

Deel dit met anderen