vrijdag 2 maart 2018

Fresh Start: ondernemersbootcamp voor statushouders

Onder de naam project Fresh Start is het trainingsprogramma officieel van start gegaan met 15 deelnemers. Dit project is een samenwerkingsverband met Zuyd Hogeschool, ROC LeeuwenBorgh, Qredits, Stichting Jong ondernemen en nog enkele partners zoals startcentrum Limburg en is speciaal ontwikkeld om statushouders klaar te stomen voor het ondernemerschap.

De groep ondernemers is gestart met hun training en heeft inmiddels 2 lessen achter de rug. De feedback is positief: het is een uitdaging (taal), maar de deelnemers zijn erg gemotiveerd. Dat is ook te zien tijdens de bootcamp die onlangs heeft plaatsgevonden. Het doel: statushouders, de toekomstige ondernemers, te koppelen aan studenten van Maastricht University en aan expert mentors om zo gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van de zakelijke ideeën.

Tijdens de intensieve bootcamp ontwikkelt de deelnemer zijn ondernemerschapsidee met steun van deze professionals. Een aantal ideeën is gepresenteerd aan een jury van ondernemers en andere belangstellenden. Hiermee is het 14-weekse trainingsprogramma gestart waarbij deelnemers elke week twee keer 3 uur naar school gaan en daarna thuis verder werken aan het idee. Belangrijk onderdeel van het programma is de oprichting van de eigen 'student company'. Zo ervaren deelnemers hoe het is om een eigen bedrijf te runnen en maak je meteen de vertaling naar de praktijk, zonder de risico’s te lopen die je normaal tegenkomt bij de start van een bedrijf. Tijdens dit traject zorgen een mentor en team van deskundigen voor begeleiding. Na de 14 weken wordt gekeken naar een passend vervolgtraject.

Lees hier meer over de bootcamp (Engels artikel)

 

 

 

Deel dit met anderen