SNV Brabant Centraal heropent de deuren in Eindhoven

Na een verwoestende brand in november vorig jaar in Eindhoven was Stichting Nieuwkomers en VluchtelingenWerk Brabant Centraal genoodzaakt om nieuwe huisvesting te vinden. Inmiddels is een geschikte locatie gevonden en op 17 september vindt de feestelijke opening plaats.

Op 2 november 2012 heeft er in de avond een korte maar felle brand gewoed in het buurthuis aan de Oranjestraat waar SNV Brabant Centraal gevestigd was. De rook- en roetschade was zo groot dat nieuwe huisvesting gevonden moest worden. Samen met de gemeente Eindhoven is gezocht naar een geschikte locatie. Deze is gevonden in gebouw de Kroon, aan de Kronehoefstraat 21.

 

Op 17 september a.s. vindt een feestelijke opening plaats. Wethouder van Jeugd, Welzijn en Zorg Lenie Scholten opent het gebouw officieel. Er wordt afgesloten met een muzikaal samenzijn en een hapje en een drankje.

 

SNV Brabant Centraal komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Als een vluchteling mag blijven, dan helpen de vrijwilligers bij de eerste noodzakelijke stappen in onze ingewikkelde maatschappij. Vluchtelingen kunnen op dit moment al terecht bij het inloopspreekuur voor hun juridische en maatschappelijke vragen op maandag van 13.00  tot 15.30 uur en donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.
 

 

dinsdag 3 september 2013