vrijdag 2 februari 2018

Succesvolle netwerkbijeenkomst in Breda

Regelmatig organiseren we binnen onze regio als VluchtelingenWerk Zuid-Nederland in steeds meer steden Netwerkcafés of -bijeenkomsten. Bijzondere bijeenkomsten waarbij een potentiële werkgever rechtstreeks in contact komt met een statushouder zonder dat daarbij verder verwachtingen worden geschept. Dit zorgt voor een open sfeer waarbij statushouders veel tips krijgen, goede gesprekken voeren die kunnen leiden tot een meeloopstage of in ieder geval tot nieuwe contacten en een nieuw netwerk.

Onlangs heeft zo’n Netwerkbijeenkomst plaatsgevonden in Breda waarbij zo’n 50 statushouders aanwezig waren. Daarnaast waren er ook veel professionals aanwezig uit diverse sectoren en beroepsgroepen zoals de zorg, logistiek, HR en uitzendbureaus. En de gemeente Breda uiteraard. Wethouder Miriam Haagh van Zorg, Onderwijs en Dienstverlening had zelfs nog een videoboodschap gestuurd voor deze gelegenheid.

De wethouder herinnerde de aanwezigen aan de simpele formule "1+1=2" (maar misschien ook wel 3) om de goede combinatie van statushouder en werkgever te benadrukken.

Mara Aboubacar (Guinea), een van de deelnemers, vertelde: "Ik was vrachtwagenchauffeur voordat ik hierheen kwam en wil dat graag hier ook worden." Maar hier in Nederland heb je daar een rijbewijs voor nodig. Gelukkig had hij op deze dag theorie examen voor rijbewijs B, zodat hij weer een stap dichter bij zijn oude werk kan komen. Daarnaast heeft zijn arbeidscoach geregeld dat hij binnenkort een afspraak heeft met uitzendbureau Manpower. Hun slogan "do well by doing good", past perfect bij hen. "Wij zijn heel erg van inclusiviteit en diversiteit, net als VluchtelingenWerk!" Manpower zet zich extra in voor mensen die minder makkelijk de arbeidsmarkt op kunnen waaronder vluchtelingen, lichamelijk beperkten en ouderen bijvoorbeeld.

Het was een mooie netwerkbijeenkomst waarbij werkgevers en statushouders elkaar goed wisten te vinden en met elkaar in gesprek gingen. Ook Avans Hogeschool was aanwezig om CV-checks te bieden aan de statushouders.

Op naar de volgende netwerkbijeenkomst!

Deel dit met anderen