VluchtelingenWerk in Eindhoven

Wie maakt vluchtelingen wegwijs in Eindhoven? De vrijwilligers en  beroepskrachten van VluchtelingenWerk. We begeleiden hen bij hun asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk.
We zijn actief in het asielzoekerscentrum en als een vluchteling mag blijven, begeleiden we bij de huisvesting in onze gemeente. Nederland is complex als je de taal nog niet machtig bent, daarom helpen onze vrijwilligers vluchtelingen op weg. Ook geeft VluchtelingenWerk voorlichting en gastlessen over vluchtelingen.

  • Heeft u een stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina 'Voor werkgevers'.
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina 'Voor scholen'.
verborgen

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland begeleidt en ondersteunt asielzoekers en vluchtelingen in Noord-Brabant, de Bommelerwaard en Limburg. Wij begeleiden hen tijdens het hele traject dat zij in Nederland afleggen: van aankomst tot toekomst. 

Zo bieden wij hen ondersteuning bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied bestaat uit tientallen gemeenten van Bergen op Zoom tot Zaltbommel, van Den Bosch tot aan Heerlen.

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van maatschappelijke en juridische begeleiding aan asielzoekers en vluchtelingen, niet in materiële zin. In principe doen wij daarom niet mee aan inzamelingsacties van goederen. Simpelweg omdat we de spullen niet kunnen opslaan en uitdelen.

Zuid-Nederland

Uitgelicht | Eindhoven

dinsdag 22 juni 2021

Op donderdag 10 juni werden in een spetterende live-show alle winnaars bekendgemaakt.  De eerdere oproep om mee te dingen naar de...

donderdag 27 mei 2021

Mei 2021 - Dat het project eerder dit jaar werd afgesloten, betekent niet dat er geen ontwikkelingen meer te melden zijn.

dinsdag 25 mei 2021

Rondom Wereldvluchtelingendag (20 juni) komen vluchtelingen met de typisch Hollandse uitnodiging: Bakkie doen? bij Nederlanders thuis langs...

Vacatures in Eindhoven

Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of stageplek is die bij jou past.

In Eindhoven zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Met jouw inzet kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt hen wegwijs maken in het complexe Nederland, helpen hun gezin te herenigen, de taal oefenen en nog veel meer. Klik op onderstaande knop voor alle beschikbare vrijwilligersfuncties.

Contact

VluchtelingenWerk Eindhoven

Kronehoefstraat 19
5612 HK Eindhoven Route
info-zuid@vluchtelingenwerk.nl
T 040 - 243 30 10

Hier is ook het regiokantoor van VluchtelingenWerk Zuid-Nederland gevestigd. Kantooruren: Maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur.

Wegens Corona zijn er op dit moment geen spreekuren. We werken op dit moment alleen op afspraak via WhatsApp of andere online media.
Spreekuren

Maandag van 13.00-15.30 uur
Donderdag van 9.30-12.00 uur
Teamleiders Integratie en Participatie: Jeannette van Gijzel, Sandra Verkuijlen, Martijn van Gogh,
Fatima Abdullah (WEP)
Teamleider I PVT Eindhoven:
Fawaz Hassan
Teamleider Juridisch: Jantine Ardts
Vreemdelingen Informatiepunt
Milou van Dooren-Weekers

Leslocatie inburgering

Kronehoefstraat 19
5612 HK Eindhoven Route
inburgering-zuid@vluchtelingenwerk.nl

Contactpersoon werkgevers
Ga naar de pagina Voor werkgevers.  

Contactpersoon voorlichting
Ga naar de pagina Voor scholen.

Vreemdelingen Informatie Punt

Het vreemdelingen Informatie Punt (VIP) is een onafhankelijk informatie-/ adviespunt. Het voorziet in de behoefte van objectieve en laagdrempelige informatie en advies over de toepassing van de Vreemdelingenwet, Wet Inburgering en de Rijkswet op het Nederlanderschap.