VluchtelingenWerk in Roosendaal

De vrijwilligers en professionele beroepskrachten van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen in Roosendaal. We begeleiden hen bij hun asielprocedure, huisvesting, integratie, taal en werk. Daarnaast geven we voorlichting en gastlessen over vluchtelingen.

  • Wil je aan de slag als vrijwilliger? Bekijk alle vacatures in Roosendaal.
  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina 'Voor werkgevers'.
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina 'Voor scholen'.
verborgen

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland begeleidt en ondersteunt asielzoekers en vluchtelingen in Noord-Brabant, de Bommelerwaard en Limburg. Wij begeleiden hen tijdens het hele traject dat zij in Nederland afleggen: van aankomst tot toekomst. 

Zo bieden wij hen ondersteuning bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied bestaat uit tientallen gemeenten van Bergen op Zoom tot Zaltbommel, van Den Bosch tot aan Heerlen.

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van maatschappelijke en juridische begeleiding aan asielzoekers en vluchtelingen, niet in materiële zin. In principe doen wij daarom niet mee aan inzamelingsacties van goederen. Simpelweg omdat we de spullen niet kunnen opslaan en uitdelen.

Zuid-Nederland

Uitgelicht | Roosendaal

dinsdag 22 juni 2021

Op donderdag 10 juni werden in een spetterende live-show alle winnaars bekendgemaakt.  De eerdere oproep om mee te dingen naar de...

donderdag 27 mei 2021

Mei 2021 - Dat het project eerder dit jaar werd afgesloten, betekent niet dat er geen ontwikkelingen meer te melden zijn.

dinsdag 25 mei 2021

Rondom Wereldvluchtelingendag (20 juni) komen vluchtelingen met de typisch Hollandse uitnodiging: Bakkie doen? bij Nederlanders thuis langs...

Vacatures in Roosendaal

Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of stageplek is die bij jou past.

In Roosendaal zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Met jouw inzet kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt hen wegwijs maken in het complexe Nederland, helpen hun gezin te herenigen, de taal oefenen en nog veel meer. Klik op onderstaande knop voor alle beschikbare vrijwilligersfuncties.

Contact

VluchtelingenWerk gemeente Roosendaal

Meidoornlaan 4, 4702 AZ Roosendaal
Route
roosendaal@vluchtelingenwerk.nl
T 0165 558 803
Teamleider: Rick Pels

Informatie voor vluchtelingen

Vanaf 19 mei zijn onze openingstijden:

Maandag en woensdag: 12.00-17.00
Dinsdag en donderdag: 9.00-17.00
Vrijdag gesloten

Leslocatie Inburgering
Zijlstraat 7, 4811 RZ Breda
T 076 - 522 54 75
Route
inburgering-zuid@vluchtelingenwerk.nl
 

Azc Gilze en Rijen
Prinsenbosch 2, 5126 ND Gilze
Route
polgilze@vluchtelingenwerk.nl
T 0161 - 45 82 00

Kantooruren:
Dinsdag en donderdag: 9.00-17.00

Inloopspreekuur:
Dinsdag en donderdag: 9.30-12.00

Inloopspreekuur POL:
Maandag t/m vrijdag: 9.30-16.00

Contactpersoon werkgevers
Ga naar de pagina Voor werkgevers.  

Contactpersoon voorlichting
Ga naar de pagina Voor scholen.