VluchtelingenWerk in Waalwijk

"Deskundig advies bij het opstarten van een nieuwe begin in Nederland."

Met behulp van vrijwilligers en beroepskrachten begeleiden wij onze nieuwe burgers in Waalwijk naar zelfredzaamheid. Onze begeleiding bestaat voornamelijk uit hulp bij huisvesting, integratie, gezinshereniging, taal en werk. Daarnaast verzorgen wij gemeente breed voorlichtingen en gastlessen over vluchtelingen en integratie.

  • Wil je aan de slag als vrijwilliger? Bekijk alle vacatures in Waalwijk
  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina 'Voor werkgevers'.
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina 'Voor scholen'.
verborgen

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland begeleidt en ondersteunt asielzoekers en vluchtelingen in Noord-Brabant, de Bommelerwaard en Limburg. Wij begeleiden hen tijdens het hele traject dat zij in Nederland afleggen: van aankomst tot toekomst. 

Zo bieden wij hen ondersteuning bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied bestaat uit tientallen gemeenten van Bergen op Zoom tot Zaltbommel, van Den Bosch tot aan Heerlen.

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van maatschappelijke en juridische begeleiding aan asielzoekers en vluchtelingen, niet in materiële zin. In principe doen wij daarom niet mee aan inzamelingsacties van goederen. Simpelweg omdat we de spullen niet kunnen opslaan en uitdelen.

Zuid-Nederland

Uitgelicht | Waalwijk

maandag 14 juni 2021

Integratie is een groot goed, ook in Sprang-Capelle. Dus waarom niet een meet & greet tussen statushouders en deelnemers aan een wandel...

donderdag 27 mei 2021

Mei 2021 - Dat het project eerder dit jaar werd afgesloten, betekent niet dat er geen ontwikkelingen meer te melden zijn.

dinsdag 25 mei 2021

Rondom Wereldvluchtelingendag (20 juni) komen vluchtelingen met de typisch Hollandse uitnodiging: Bakkie doen? bij Nederlanders thuis langs...

Vacatures in Waalwijk

Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of stageplek is die bij jou past.

In Waalwijk zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Met jouw inzet kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt hen wegwijs maken in het complexe Nederland, helpen hun gezin te herenigen, de taal oefenen en nog veel meer. Klik op onderstaande knop voor alle beschikbare vrijwilligersfuncties.

Contact

VluchtelingenWerk gemeente Waalwijk

Wilhelminastraat 4a, 5141 HK Waalwijk
Route
waalwijk@vluchtelingenwerk.nl
T 0416-344134

Teamleiders: Frishta Eshaqzai
Administratie: Miranda van Nuenen

Informatie voor vluchtelingen

Kantooruren:
Maandag en dinsdag van 9:00 tot 17:00 uur

Spreekuren:
Dinsdag van 10:00 tot 17:00 uur
 

Contactpersoon werkgevers
Ga naar de pagina Voor werkgevers.  

Contactpersoon voorlichting
Ga naar de pagina Voor scholen.