Zo helpen we vluchtelingen in uw gemeente verder!

In veel gemeenten binnen onze regio biedt VluchtelingenWerk Zuid-Nederland maatschappelijke en juridische begeleiding voor statushouders. Maar onze professionele vrijwilligers en beroepskrachten doen nog veel meer!

  • We begeleiden trajecten voor de Participatieverklaring.
  • We voeren projecten uit op gebied van arbeidsparticipatie, taal, voorlichting/draagvlakbevordering, opvoeding, culturele uitwisseling
  • In een aantal grotere gemeenten hebben we een regierol om de vele initiatieven rond vluchtelingen in goede banen te leiden en zijn we voor verschillende organisaties een sparringpartner. 
  • Als er een asielzoekerscentrum (azc) in uw gemeente staat, houdt VluchtelingenWerk daar spreekuren voor de bewoners van het azc.

Maar we bieden nog veel meer mogelijkheden. Meer weten? Al ons aanbod is makkelijk te vinden onderaan deze pagina.

Wat verandert er voor gemeenten in de nieuwe wet inburgering?

In 2021 gaat de nieuwe Wet inburgering van kracht. Met de komst van deze inburgeringswet krijgen gemeenten meer regie bij inburgering. Wat gaat er precies voor gemeenten veranderen? Lees meer over de belangrijkste thema's. Ook in uw gemeente wonen vluchtelingen. Zij hebben hulp nodig bij het opbouwen van hun nieuwe leven. In veel gemeentes in Brabant, Limburg en in de bommelerwaard biedt VluchtelingenWerk deze hulp, met de gemeente. Samen bouwen we bruggen voor integratie!

Maatschappelijke begeleiding

Inburgeringscursus

Extra persoonlijke aandacht bij inburgering

Participatie

Snel zelfstandig meedraaien in de samenleving.

Financiële begeleiding

Een gezonde financiële situatie helpt integratie

Informatie- en adviespunt

Direct aan de slag met signalen en vragen.

Juridische begeleiding bij procedures

Juridische begeleiding op kantoor

Steun en luisterend oor in een onzekere tijd.

Brede Intake

Inzicht in talenten, ervaringen en uitdagingen

Participatieverklaringstraject (PVT)

Nieuwe Nederlanders

Een compleet traject over de Nederlandse samenleving.

Arbeidsparticipatie

Ouders en Kinderen

Wie bouwt de brug over de culturele kloof?

Veranderopgave Inburgering

Contact voor gemeenten

Als uw gemeente al samenwerkt met VluchtelingenWerk dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon: een teamleider in uw gemeente of de Regiomanager.
Is er nog geen samenwerking, neem dan contact op met uw vraag via info-zuid@vluchtelingenwerk.nl of bel 040-243 30 10.

Nieuwe projecten
Als u een project wilt uitvoeren voor statushouders en/of nieuwkomers dat op de productenpagina hieronder niet wordt genoemd of nog niet bestaat, neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee en kunnen terugvallen op niet alleen onze eigen ervaringen maar ook die van collega's in andere regio's!

Projecten

Bekijk hier onze succesvolle projecten gericht op bijvoorbeeld werk, taal of zelfstandige terugkeer. Projecten die stuk voor stuk zorgen voor ontmoeting tussen Nederlanders en vluchtelingen en een bijdrage leveren aan iemands verdere ontwikkeling in Nederland.

Uitgelicht | Gemeenten

13 okt 2021

Wim van Zuilekom en Serap Can zijn voor de zomer gestart met een serie interviews voor de Bommelerwaardgids. Interviews met...

07 okt 2021

Dtv heeft in september en oktober 2021 in 4 weken tijd de documentaire 'Een Nieuw Thuis' uitgezonden. In deze vierdelige documentaire...

29 sep 2021

Je land ontvlucht, asielprocedure in en uiteindelijk krijg je te horen dat je in Nederland mag blijven. Dan is het wachten op een eigen...