Zo helpen we vluchtelingen in uw gemeente verder!

In veel gemeenten binnen onze regio biedt VluchtelingenWerk Zuid-Nederland maatschappelijke en juridische begeleiding voor statushouders. Maar onze professionele vrijwilligers en beroepskrachten doen nog veel meer!

  • We begeleiden trajecten voor de Participatieverklaring.
  • We voeren projecten uit op gebied van arbeidsparticipatie, taal, voorlichting/draagvlakbevordering, opvoeding, culturele uitwisseling
  • In een aantal grotere gemeenten hebben we een regierol om de vele initiatieven rond vluchtelingen in goede banen te leiden en zijn we voor verschillende organisaties een sparringpartner. 
  • Als er een asielzoekerscentrum (azc) in uw gemeente staat, houdt VluchtelingenWerk daar spreekuren voor de bewoners van het azc.

Maar we bieden nog veel meer mogelijkheden. Meer weten? Al ons aanbod is makkelijk te vinden onderaan deze pagina.

Wat verandert er voor gemeenten in de nieuwe wet inburgering?

In 2021 gaat de nieuwe Wet inburgering van kracht. Met de komst van deze inburgeringswet krijgen gemeenten meer regie bij inburgering. Wat gaat er precies voor gemeenten veranderen? Lees meer over de belangrijkste thema's. Ook in uw gemeente wonen vluchtelingen. Zij hebben hulp nodig bij het opbouwen van hun nieuwe leven. In veel gemeentes in Brabant, Limburg en in de bommelerwaard biedt VluchtelingenWerk deze hulp, met de gemeente. Samen bouwen we bruggen voor integratie!

Maatschappelijke begeleiding

Inburgeringscursus

Extra persoonlijke aandacht bij inburgering

Participatie

Snel zelfstandig meedraaien in de samenleving.

Financiële begeleiding

Een gezonde financiële situatie helpt integratie

Informatie- en adviespunt

Direct aan de slag met signalen en vragen.

Juridische begeleiding bij procedures

Juridische begeleiding op kantoor

Steun en luisterend oor in een onzekere tijd.

Brede Intake

Inzicht in talenten, ervaringen en uitdagingen

Participatieverklaringstraject (PVT)

Nieuwe Nederlanders

Een compleet traject over de Nederlandse samenleving.

Arbeidsparticipatie

Ouders en Kinderen

Wie bouwt de brug over de culturele kloof?

Veranderopgave Inburgering

Contact voor gemeenten

Als uw gemeente al samenwerkt met VluchtelingenWerk dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon: een teamleider in uw gemeente of de Regiomanager.
Is er nog geen samenwerking, neem dan contact op met uw vraag via info-zuid@vluchtelingenwerk.nl of bel 040-243 30 10.

Nieuwe projecten
Als u een project wilt uitvoeren voor statushouders en/of nieuwkomers dat op de productenpagina hieronder niet wordt genoemd of nog niet bestaat, neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee en kunnen terugvallen op niet alleen onze eigen ervaringen maar ook die van collega's in andere regio's!

Projecten

Bekijk hier onze succesvolle projecten gericht op bijvoorbeeld werk, taal of zelfstandige terugkeer. Projecten die stuk voor stuk zorgen voor ontmoeting tussen Nederlanders en vluchtelingen en een bijdrage leveren aan iemands verdere ontwikkeling in Nederland.

Uitgelicht | Gemeenten

14 jul 2021

Als je op woensdag middag langs komt op onze locatie in Bergeijk, dan is de kans groot dat je stralende gezichtjes voorbij ziet rennen....

22 jun 2021

Op donderdag 10 juni werden in een spetterende live-show alle winnaars bekendgemaakt.  De eerdere oproep om mee te dingen naar de...

15 jun 2021

Wim van Zuilekom en Serap Can interviewen elke 2 weken een 'nieuwe buur' in de Bommelerwaard. Vluchtelingen die wat meer vertellen over...