Weert

In driekwart van alle Nederlandse gemeenten begeleiden wij vluchtelingen, maar helaas niet in deze gemeente. Wat doet VluchtelingenWerk wél in deze gemeente? Voor de volgende zaken staan wij altijd open:

  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar naar de pagina 'Voor werkgevers'.
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga naar 'Voor scholen'.
  • Soms zoeken we in deze gemeente een taalcoach. Voor andere vrijwilligersfuncties en stages kun je terecht bij VluchtelingenWerk in een naburige gemeente. Klik hier voor alle vacatures in deze regio.
  • Voor complexe vragen op het gebied van vreemdelingenrecht kunnen externe partijen zich melden bij het Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming (RSR). Denk daarbij aan uitgeprocedeerden, 1F, voornemen tot intrekking van een verblijfsvergunning, en complexe, afgewezen gezinsherenigingszaken. Neem daarvoor contact op via telefoon of e-mail (zie rechts bij contactgegevens). 

Uitgelicht | Weert

dinsdag 12 januari 2021

Het is gelukt: de crowdfundingsactie voor gezinshereniging is een groot succes geworden! Maar liefst 122 verscheurde gezinnen kunnen elkaar...

dinsdag 22 december 2020

Brabants Dagblad - Bernheze/Heesh - Publicatiedatum: 19 Dec 2020

maandag 7 december 2020

Vandaag 7 december is het nationale vrijwilligersdag. Dankzij jullie vinden vluchtelingen in Nederland hun tweede thuis. Bedankt voor...

Vacatures in Weert

Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of stageplek is die bij jou past.

In Weert zijn we regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Met jouw inzet kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt hen wegwijs maken in het complexe Nederland, helpen hun gezin te herenigen, de taal oefenen en nog veel meer. Klik op onderstaande knop voor alle beschikbare vrijwilligersfuncties.

Contact

Vluchtelingen in deze gemeente met vragen over huisvesting en begeleiding: neem contact op met de gemeente of met de organisatie die vluchtelingen begeleidt.

Algemene contactinformatie
VluchtelingenWerk Zuid-Nederland
Kronehoefstraat 19
5612 HK Eindhoven (route) 
info-zuid@vluchtelingenwerk.nl
T 040 - 243 30 10 

Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming (RSR)
T 06-33193158 / 06-16329210
rsrlimburg@vluchtelingenwerk.nl

Leslocatie inburgering in Weert
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
inburgeren-limburg@vluchtelingenwerk.nl

Contactpersoon werkgevers
Ga naar de pagina Voor werkgevers.  

Contactpersoon voorlichting
Ga naar de pagina Voor scholen.