Wereldvluchtelingendag 2021: Vluchtelingen komen bij Nederlanders thuis een bakkie doen

Rondom Wereldvluchtelingendag (20 juni) komen vluchtelingen met de typisch Hollandse uitnodiging: Bakkie doen? bij Nederlanders thuis langs om een gesprek aan te knopen. Voor vluchtelingen en Nederlanders is het niet zo vanzelfsprekend om elkaar tegen te komen, zeker niet in coronatijd. Door het aanbieden van een overheerlijk kopje koffie bij Nederlanders thuis op de stoep kunnen vluchtelingen Nederlanders leren kennen en andersom.

Bakkie met The Voice-winnaar Dani
Een manier om misvattingen en voordelen te ontkrachten is met elkaar in gesprek te gaan. Dani van Velthoven, winnaar van The Voice of Holland 2021, kreeg onlangs al twee vluchtelingen op bezoek. Mo en Fatima deden met hem een bakkie op de stoep. Dani: " Nieuwe mensen ontmoeten is altijd verrijkend en inspirerend. Zeker als dit iemand is met een volledig andere achtergrond dan jij. Dat levert nieuwe inzichten op. Wellicht zijn er meer overeenkomsten dan je van te voren dacht. Ik vind initiatieven zoals deze daarom fantastisch."
Bekijk hier het filmpje van de ontmoeting van Dani met Mo en Fatima:

Drink thuis een bakkie met een vluchteling! | Wereldvluchtelingendag | VluchtelingenWerk Nederland


Snellere integratie
VluchtelingenWerk organiseert al jaren de actie 'Bakkie Doen? ’, waarbij vluchtelingen in winkelstraten en op stations aan voorbijgangers een kop koffie aanbieden. En dat leverde duizenden bijzondere, openhartige en mooie ontmoetingen op. Het gevoel krijgen dat je erbij hoort draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland. En dat begint vaak met iets 'simpels' als samen een kopje koffie drinken. Vanwege corona zijn de mogelijkheden tot fysieke ontmoetingen en bijeenkomsten met veel mensen beperkt. Daarom komen vluchtelingen dit jaar op 18, 19 of 20 juni bij mensen thuis met een bakkie.

Aanmelden is t/m 6 juni mogelijk via www.vluchtelingenwerk.nl/bakkieaanhuis

Bakkie Doen? shop

Ook hebben we inmiddels onze Bakkie Doen? shop live staan. In deze webshop kunnen mensen een Bakkie Doen? item kopen waarvan een deel van de opbrengst als donatie naar VluchtelingenWerk gaat. Je kunt kiezen uit een Bakkie Doen? mok, Wakuli koffie bestellen en/of een donatie doen. Ga voor meer informatie naar www.vluchtelingenwerk.nl/bakkiedoenshop

Samenwerking Wakuli
Speciaal voor Bakkie Doen? slaan wij de handen ineen met het Nederlandse koffiemerk Wakuli. De verse, lichter gebrande kwaliteitskoffie van Wakuli komt direct van de koffieboer én biedt koffieboeren een eerlijke prijs. Op Wereldvluchtelingendag zetten Wakuli en VluchtelingenWerk zich samen in. Het doel? Bijzondere verhalen delen en zo werelden samenbrengen. Speciaal voor deze editie van Bakkie Doen? ontwikkelde Wakuli een speciale actie: per verkocht   zakje koffie wordt 25% aan VluchtelingenWerk gedoneerd. Dus... smaakt goed én voelt goed!

dinsdag 25 mei 2021