Werkgevers gezocht

Laten we vluchtelingen als een kans zien. Een kans voor u als werkgever om vacatures te vervullen en de nodige diversiteit op de werkvloer te krijgen. De meeste vluchtelingen willen het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Daarnaast is werk de beste manier om te integreren. VluchtelingenWerk brengt werkgevers en vluchtelingen bij elkaar. Dat is goed voor werkgevers, vluchtelingen en voor Nederland.

Wel moeten vluchtelingen een extra kloof overbruggen zoals het leren van de taal, het inburgeringsexamen halen, en bekend raken met de Nederlandse arbeidsmarkt en (werk)cultuur. VluchtelingenWerk begeleidt hen om deze brug te slaan om volwaardig en duurzaam mee te kunnen doen in de Nederlandse maatschappij. Daarvoor zoeken wij samenwerking met werkgevers, opleiders en de lokale overheid. Samen maken we het verschil!

Lees meer over hoe wij statushouders richting werk begeleiden. 

Lees meer over onze projecten, ook met betrekking tot arbeidsparticipatie.

Contact voor werkgevers

Heeft u een baan, stageplek of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Of wilt u meer informatie over andere vormen van samenwerking met VluchtelingenWerk? Dan komen we graag met u in contact.

Coördinator Arbeidsparticipatie
Zuid-Nederland: Joep van Meurs

Uitgelicht | Werkgevers

[created]

Je land ontvlucht, asielprocedure in en uiteindelijk krijg je te horen dat je in Nederland mag blijven. Dan is het wachten op een eigen...

[created]

‘Als ik hier om hulp vraag, staat er altijd iemand klaar’
De Syrische Zehir Mohamad (24) vluchtte begin vorig jaar vanuit Turkije...

[created]

Op een centrale plek in Eindhoven in het regiokantoor van VluchtelingenWerk Zuid-Nederland is er kantoorruimte en vergaderruimte te huur...