VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied beslaat tientallen gemeenten in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

  • Lees over onze activiteiten in jouw gemeente! Typ jouw woonplaats of postcode in het witte vakje bovenaan deze pagina.
  • Wil je aan de slag als vrijwilliger, stagiair of beroepskracht? Bekijk alle vacatures in onze regio.
  • Wilt u zich inschrijven voor onze taal- of inburgeringscursus? Vult u dan online het inschrijfformulier in.
  • Of zoekt u informatie over onze alfabetiserings- of inburgeringslessen? Ga naar de pagina Inburgering.
  • Werkt u als samenwerkingspartner met ons samen of wilt u met ons hierover in overleg? Meer informatie vindt u op de pagina Samenwerking
  • 1x per kwartaal versturen wij onze Nieuwsbrief voor Gemeenten, voor gemeentelijke contacten. Meld u hier aan voor deze nieuwsbrief.

Het verhaal van VluchtelingenWerk-ambassadeur Paul

 

Zuidwest-Nederland

Uitgelicht | Regio

woensdag 14 oktober 2020

Het was dubbel feest in de Krimpenerwaard. Maar eerst op Schiphol waar dit weekeinde twee, langverwachte gezinsherenigingen plaatsvinden.

vrijdag 2 oktober 2020

De Syrische familie Aibesh woont sinds elf maanden in Nederland. Na vijf maanden in een asielzoekerscentrum in Friesland wonen Riad en...

vrijdag 18 september 2020

Directeur-bestuurder Mirjam Huisman was donderdagavond bij de betoging #SOS Moria in Rotterdam. Ze sprak daar namens VluchtelingenWerk...

Goed voorbereid op zelfstandige terugkeer

Zelfstandige terugkeer naar Guinee

Vluchtelingen van wie de asielaanvraag is afgewezen, moeten Nederland zelfstandig verlaten. Wij helpen vluchtelingen zich goed voor te bereiden op hun terugkeer.

Landelijk en Regionaal Jaarverslag 2019

In 2019 hebben de landelijke vereniging VluchtelingenWerk Nederland en de regionale stichting VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland voor het eerst gezamenlijk een Jaarverslag gemaakt.

Participatieverklaring

Gemeenten zijn ervoor verantwoordelijk dat alle vluchtelingen en andere nieuwkomers een ‘participatieverklaring’ ondertekenen. Voor hen een compleet traject.

Vluchteling en Samenleving: onze dienstverlening in beeld

Overal in de 65 gemeenten in Zuid-Holland en Zeeland waar we werkzaam zijn, zien onze afspraken met het gemeentebestuur er anders uit. Overal is onze dienstverlening dus een tikje anders. We zetten in een mooie infographic op een rijtje wat we allemaal te bieden hebben.

Contact

Kaas op markt bekijken
Stichting VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland

Boompjes 406
3011 XZ Rotterdam

info-zuidwest@vluchtelingenwerk.nl
T 010-2292362

Voor onze contacten bij gemeenten maken wij een Nieuwsbrief, die 1x per kwartaal wordt verstuurd. Klik hier om u aan te melden voor onze Nieuwsbrief voor Gemeenten.

Werkgevers
Tamara Breugem
tbreugem@vluchtelingenwerk.nl
T 010-2292362 of 06- 22 82 73 90

Voorlichting
Mirjam Walsmit
Voor contact ga naar deze pagina

Zelfstandige terugkeer
Rafael Baroch
rbaroch@vluchtelingenwerk.nl
T 010-2292362

Zoekt u informatie over Inburgering?
Ga naar de pagina Inburgering.
inburgering-zuidwest@vluchtelingenwerk.nl
T 010-229 23 69

Vanuit het hoofdkantoor worden de andere werklocaties van de regio Zuidwest-Nederland ondersteund met financiële administratie, personeelszaken, trainingen, vrijwilligersbeleid, communicatie, projectontwikkeling en andere bedrijfsvoeringstaken. Ook de directeur-bestuurder is hier te vinden.

 

'Onze' gemeenten in Zuidwest-Nederland

Praat je over of met mij?

Voorlichting aan volwassenen

'Als mensen een vluchteling spreken, dan is hij al snel niet meer 'die ander', maar een mens met een verhaal, een mens van vlees en bloed.' Ontmoet elkaar tijdens een bijeenkomst.

Like ons op Facebook