Burgemeester Klaas Tigelaar opent fototentoonstelling

Burgemeester Klaas Tigelaar heeft vrijdag 23 november in het Leidschendamse Gemeentehuis de fototentoonstelling 'Omzien Naar Elkaar' geopend. De expositie en de bijbehorende brochure vertellen de verhalen van tien statushouders en tien maatjes uit de gemeente. VluchtelingenWerk Leidschendam-Voorburg werkte mee aan de totstandkoming door onder meer acht interviews te leveren.

De fototentoonstelling zal de komende maanden rondreizen in de gemeente en is steeds zo'n twee weken lang te bezichtigen in kerken, bibliotheken, wijkgebouwen of op andere locaties. Doel is nieuwe vrijwilligers te werven voor VluchtelingenWerk, IBCE en inburgeringbureau FOX AOB. Het project is een initiatief van de Raad van Kerken en het platform WelkominLV.
De expositie en de bijbehorende brochure vertellen de verhalen van tien statushouders en tien maatjes uit de gemeente. Momenteel wonen er circa 450 statushouders in Leidschendam-Voorburg.

Goed en rustig leven

‘Het onveilige leven van Palestijnen in Syrië, de angst van de vlucht: Ik probeer het achter me te laten',  vertelt Joumana  Saleh (47) in één van de interviews. Ze woont sinds begin 2017 met haar gezin in Voorburg: 'Ik wil vooral blij zijn dat we hier als gezin nu goed en rustig kunnen leven. Dat we weer een toekomst hebben. Natuurlijk kun je vergeten. Er is hier nu genoeg te doen. We moeten lessen volgen en diploma’s halen. Maar bij lawaai en vooral bij vuurwerk, schrik ik heel erg. Die angst voor knallen… Dat moet absoluut nog slijten.’

Lees hier het artikel in Het Krantje Online

 

woensdag 28 november 2018

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail