De eerste stap is de taal

Duo bezig met taal

De Nederlandse taal leren is het allerbelangrijkste, het is de sleutel tot alle deuren. VluchtelingenWerk organiseert lokaal succesvolle projecten.

Rotterdamse Taalstart

Excursie in Rotterdam met Rotterdamse Taalstart

Zo snel mogelijk de Nederlandse Taal leren. Maar ook kennis maken met onze gebruiken, omgangsvormen en de dagelijkse praktijk. Dát is de Rotterdamse Taalstart als onderdeel van de Rotterdamse Aanpak.

Taalcentrum Vlaardingen

Taallesgroep in Taalcentrum Vlaardingen

Vijf jaar geleden bleek de behoefte aan taallessen in Vlaardingen groot. Het leidde tot de start van Taalcentrum Vlaardingen, dat langzaam uitgroeide tot een inspirerende leeromgeving waar ongeveer 240 cursisten uit diverse landen samen de Nederlandse taal leren.

Conversatie loont

Vrouwen in gesprek

Zodra de statushouder is gestart met het inburgeringstraject biedt VluchtelingenWerk Oegstgeest hem een (vrijwillige) taalcoach aan. Ook is er nauwe samenwerking met de Bibliotheek.

Vacatures

Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of stageplek is die bij jou past.

We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers of stagiairs. Met jouw inzet kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt hen wegwijs maken in het complexe Nederland, helpen hun gezin te herenigen, de taal oefenen en nog veel meer. Klik op onderstaande knop om beschikbare functies te zoeken jouw gemeente.

Neem contact op!


Wil je ook in jouw gemeente starten met een taalproject?
Neem contact op met Paula Verstellen, projectontwikkeling.
pverstelle@vluchtelingenwerk.nl
T 010-2292362

Taalcoaching, wat is dat?

03-06-2015

Het leren van de Nederlandse taal is heel belangrijk voor het succesvol opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.