De mooie resultaten van ONA

Mooie resultaten van het traject Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) met cursisten van onze inburgeringslocatie in Gorinchem. Ze leerden tijdens deze ONA-lessen van docente Jeanet van Iperen welke stappen je zet in Nederland om werk te vinden, hoe je je gedraagt op de werkvloer en de deelnemers ze ontdekten waar hun interesses en ambities liggen.

De cursisten bezochten open dagen, gingen naar het uitzendbureau, luisterden naar de informatie van gastsprekers en gingen solliciteren.
Klassenassistent Cor Timmer organiseerde bedrijfsbezoeken voor de cursisten, bij Transport Service Schelluinen en Van Noordenne Wapeningsstaal BV, met als resultaat twee betaalde banen en een nog lopende sollicitatieprocedure. Deelnemer Mohidden Balish is inmiddels gestart als trainer en geeft voorlichtingen. Een andere deelnemer heeft vrijwilligerswerk gericht op haar wensberoep in de catering en een deelnemer werkt twee dagen per week bij een timmerbedrijf. Daarnaast start een van de cursisten binnenkort met een opleidingstraject in de zorg.

Samenwerking

De resultaten zijn te danken aan een mooie samenwerking met Avres, LeerWerkLoket Alblasserwaard Vijfheerenlanden, loopbaanadvies van het ROC Da Vinci College, Bouwmensen Zuid-West en arbeidscoaches van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland.

donderdag 8 november 2018

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail