We kunnen dit niet alleen!

We helpen statushouders om zo snel mogelijk hun eigen weg te vinden in Nederland en in Rotterdam. We willen dat ze zich hier thuis en op hun plek voelen en dat ze nuttig bezig zijn. Daarom stimuleren we hen om deel te nemen aan activiteiten, vrijwilligerswerk, workshops, trainingen en allerlei bijeenkomsten.

We brengen ze in contact met andere Rotterdammers om een netwerk op te bouwen en zo ook sneller de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. We ondersteunen ze bij het vinden van een geschikte opleiding en we begeleiden ze richting arbeidsmarkt. We wijzen ze op andere organisaties waar ze terecht kunnen met een specifieke hulpvraag.

Dit alles kunnen wij natuurlijk niet alleen.

Gelukkig werken we al intensief samen met allerlei kleine en grote organisaties. Ook zijn er in onze stad vele initiatieven georganiseerd door héél veel enthousiaste en actieve Rotterdammers waar we graag bij aansluiten. Alleen zo kunnen we er voor zorgen dat vluchtelingen beter en sneller integreren in onze samenleving. Lees op deze pagina de voorbeelden van deze initiatieven. We praten altijd graag verder hoe uw organisatie iets kan betekenen en hoe we elkaar kunnen vinden. 

Te denken valt aan:

  • Biedt uw organisatie de mogelijkheid voor vrijwilligersplekken voor statushouders of wil uw organisatie een 'maatje' zijn en één of meerdere vluchtelingen verder op weg helpen? 
  • Organiseert u een evenement dat mogelijk interessant is voor vluchtelingen om aan deel te nemen of aan mee te helpen? 
  • Organiseert u activiteiten waar vluchtelingen aan kunnen deelnemen? 

Of heeft u een ander idee? We gaan graag met u in gesprek om samen de mogelijkheden verder te onderzoeken. Neem contact met ons op via: rotterdam@vluchtelingenwerk.nl

EigenBaas: Pak je podium, pak je kans

25-01-2018

Wat een mooi begin van het nieuwe jaar om aan te mogen schuiven bij de deelnemers van de EigenBaas Avondschool op het Albeda college in Rotterdam.

Kleine stapjes... Reuzensprong

27-03-2018

Dat inburgeren niet gemakkelijk is, daar zijn wij ons bij VluchtelingenWerk maar al te goed van bewust. Hoe graag men ook wil, het geduld van statushouders wordt behoorlijk op de proef gesteld.

Een warm 'Welkom Hier' met appeltaart en baklava

22-01-2018

Afgelopen zaterdag 20 januari vond het festival Welkom Hier plaats in Theater Zuidplein.

Op zoek naar informatie?

Of wil je met ons samenwerken?
Neem contact met ons op via: rotterdam@vluchtelingenwerk.nl

Heb je een vraag over vrijwilligerswerk?

Lees meer informatie bij de vacatures.
De vacatures vind je op de pagina Vacatures.

Veel van en over elkaar geleerd tijdens workshops voor jonge statushouders in Rotterdam

01-03-2018

Aamer, afkomstig uit Syrië, zei het al na de eerste workshop: “Wat ben ik blij dat ik nu in contact kom met andere jonge statushouders.” Er zijn veel nieuwe contacten en zelfs vriendschappen ontsta

‘Tof dat mensen tijd vrijmaken om ons te helpen’

17-08-2017
Op de foto (van links naar rechts): Mohammad, Jasper en Shady.

Voor elkaar’ was het thema dat bedrijfseigenaar Jasper de Wijn van het Rotterdamse reïntegratiebureau Synthra tijdens het kerstontbijt – het jaarlijkse hoogtepunt van het bedrijf – onthulde aan het