Doodziek maar hartstikke dankbaar

Het was geen geweldig weer, zaterdag, tijdens de Open AZC-dag. Maar dat deerde sommige bezoekers geenszins.

En dat is voor de familie Mohammed best bijzonder. Of zelfs een wonder. Mevrouw Khouloud Mohammed is ernstig ziek en zit in de terminale fase. Desondanks ging zaterdag – dik ingepakt – de duim omhoog. Khouloud woonde enige tijd met haar zoon en dochters in azc Rotterdam – Beverwaard. Het was wachten op de komst van haar man Ali, die met schoonzoon en schoondochter in Syrië was achtergebleven.

Wereldrecord

Juridisch begeleider Anneleen, vrijwilliger van VluchtelingenWerk, trok zich het lot van het gezin aan. Moeder heeft niet lang meer, dus lang mocht de gezinshereniging niet duren. Ze ging hard aan de slag. ‘Anneleen heeft een wereldrecord gevestigd’, zegt vader Ali in het Engels. En lachend. De gezinshereniging liet slechts zes maanden op zich wachten.

Sinds drie weken woont het voltallige gezin plus aanhang in Vlaardingen. ‘We zijn zó dankbaar. Dankzij Anneleen en teamleider Alex Groen van VluchtelingenWerk zijn we op tijd om mijn vrouw – in haar laatste levensfase – te ondersteunen’, aldus Ali die namens de hele familie een lief bedankbriefje schreef.

Stralend

Er hingen zaterdag donkere wolken boven azc Beverwaard. Maar niet voor de familie Mohammed. Zij straalden. Ze kwamen langs om oude ‘buren’ te ontmoeten. Maar vooral om de medewerkers van VluchtelingenWerk hartelijk te bedanken.

Help gezinnen herenigen met een donatie

De collega's van AZC Beverwaard deden voor het tot stand komen van deze gezinshereniging een beroep op het VluchtelingenFonds. Dat is een potje met donaties van particulieren, bedrijven, organisaties en kerken. Het fonds helpt als statushouders bij de gezinshereniging extreem hoge kosten hebben, of in andere bijzondere, onvoorziene noodgevallen.

Veel gezinnen worden momenteel herenigd. Dat is fijn, want onze ervaring is dat het echte integreren en inburgeren pas begint, als gezinnen compleet zijn. Al die gezinsherenigingen hebben echter ook tot gevolg dat de bodem van ons VluchtelingenFonds in zicht komt.

Help gezinnen herenigen met een donatie aan ons VluchtelingenFonds. Jouw gift is méér dan welkom.

https://www.actievoorvluchtelingenwerk.nl/actie/lieve-bedankbriefjes-verzamelen/doneren

maandag 30 september 2019