Gala voor gezinshereniging in Leiden

Eind vorig jaar werd VluchtelingenWerk Leiden benaderd door een medewerker van de Webster University in Leiden. Studenten wilden graag iets voor vluchtelingen doen en de vraag was: waar is behoefte aan? Uiteindelijk is door Madeline Gerbracht, Stefania Lessen, Maria Lindado, Dillon Boysen, Marjorie Beltman, Timothy Chavis, en Madison Block besloten tot een fundraising ten behoeve van gezinshereniging.

Op 18 maart hebben Jaap van Meijgaarden en Yvonne de Jong een voorlichting gegeven over vluchtelingen en de gezinsherenigingsprocedure. Zij werden bijgestaan door Iman Durgham, zelf een jaar geleden samen met haar kinderen op gezinshereniging bij haar man in Nederland gekomen. Zij vertelde over haar ervaringen.

Cheque

De kosten voor een gezinshereniging zijn erg hoog, behalve de tickets zijn er ook kosten voor visa en/of uitreisboetes en reiskosten van de familieleden naar de ambassade. Bij het VluchtelingenFonds zijn slechts bijdragen in de kosten boven het drempelbedrag van €1000 mogelijk. Om vluchtelingen te helpen die het drempelbedrag niet zelf bij elkaar kunnen brengen is op 13 april een gala georganiseerd in het Scheltema te Leiden. Iman heeft op het gala nogmaals iets over haar ervaringen verteld en Yvonne mocht een cheque van €1000 in ontvangst nemen voor de Leidse cliënten van VluchtelingenWerk.

Foto: Adel Susilo

donderdag 2 juni 2016

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail