Gezocht: ambitieuze cursisten voor 'speed-inburgering'

VluchtelingenWerk Delft en Engineers for Refugees zoeken ambitieuze cursisten die razendsnel goed willen inburgeren. In september start voor het vijfde jaar op rij een nieuwe, intensieve Staatsexamengroep: van ‘nul’ naar B2-niveau in 39 lesweken!

De ‘speed-inburgering’ in Delft is met zestien lesuren per week zeer intensief. Maar het traject is vooral ook superleuk, leerzaam en een heel bijzondere ervaring door de enorme betrokkenheid van de studenten van de TU Delft. Dit is een unieke buitenkans om snel en omringd door leeftijdsgenoten op de campus van de universiteit de Nederlandse taal te leren.
Groep 4 van het prachtige project in Delft bereidt zich momenteel voor op het Staatsexamen. Door de coronacrisis zijn de lessen nu via ZOOM. Daarnaast worden er veel oefenexamens gemaakt. Het taalniveau van de cursisten is super, tijdens de online lessen wordt veel gebruik gemaakt van artikelen uit de Volkskrant. Een van de cursisten zet zich in het AZC vrijwillig in als tolk Arabisch-Nederlands. Een andere cursist is (voorwaardelijk) toegelaten tot een masteropleiding aan de TU Delft!

Dynamische leeromgeving

Dus: ben of ken jij iemand die fulltime aan de slag wil met het leren van de Nederlandse taal? Iemand die zich thuis voelt in de jonge, dynamische leeromgeving van de TU Delft? Meld diegene dan nu aan! We gaan eind augustus al met de intakes starten, dus wacht niet te lang. De resultaten van de intaketoets en een motivatiegesprek bepalen of een kandidaat geschikt is en kan meedoen in het traject.

Reiskostenvergoeding

Potentiële kandidaten hoeven niet perse uit Delft of directe omgeving te komen. In de meeste gemeenten zijn er mogelijkheden om voor reiskostenvergoeding in aanmerking te komen en anders is er (tot op zekere hoogte) op de TU Delft een apart budget beschikbaar voor reiskostenvergoeding.
De kosten voor het taaltraject (6250 euro) kunnen uit de DUO lening worden bekostigd (mits inburgeringsplichtig). Deelname aan het traject betekent niet dat er een automatische doorstroom is naar een vervolgstudie op de TU Delft. De cursist kan ook hele andere plannen hebben. Per cursist wordt gekeken waar de ambities liggen en wat er precies voor nodig is om deze doelen te halen.

Aanmelden?

Aanmelden kan via het online inschrijfformulier op vluchtelingenwerk.nl/inschrijven-inburgering-zuidwest. Meer informatie via 010 - 2292369 (Christa Drent of Anja Schuttrups) of via inburgering-zuidwest@vluchtelingenwerk.nl

Lees hier meer over ons mooie project in Delft:
https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/inburgeren-delft-zoveel-meer-dan-woordjes-leren

donderdag 11 juni 2020