Inburgering

Coronavirus: Ook Inburgeringsscholen gaan dicht

De inburgeringslessen van VluchtelingenWerk gaan vanaf maandag 16 maart niet door, alle leslocaties in het hele land zijn gesloten. Deze maatregel is genomen in verband met het coronavirus en duurt in ieder geval tot en met maandag 6 april.
VluchtelingenWerk onderzoekt de mogelijkheden lessen in aangepaste vorm doorgang te laten vinden. VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland streeft er met NLtraining naar de lessen op korte termijn online, via 'leren op afstand', aan te bieden.
Onze cursisten ontvangen instructies over online leren van hun docent.

Voor vragen: neem contact op met je docent, of met de teamleider op je leslocatie.


Inburgeraars kunnen bij VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland terecht voor taallessen en de voorbereiding op het inburgerings- (inclusief alfabetisering) en het staatsexamen NT2. Door onze ruime ervaring met vluchtelingen weten we als geen ander hoe belangrijk de voorbereiding op het inburgeringsexamen is.

Persoonlijke begeleiding

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland vindt het belangrijk dat er veel persoonlijke aandacht is voor de cursisten tijdens hun inburgeringstraject. Teamleiders op de leslocaties kennen alle cursisten goed en houden nauwlettend in de gaten of zij op het juiste en hoogst haalbare niveau de lessen volgen. Ook bewaken ze de gestelde termijnen en zorgen ze ervoor dat de cursisten op tijd aan hun inburgeringsplicht voldoen. In de klas zijn, naast de docent, extra klassenassistenten actief, zodat er voldoende aandacht en begeleiding is voor iedereen. Tevens krijgen de cursisten iedere week bezoek van een taalcoach om extra te oefenen met de Nederlandse taal. Tenslotte hebben wij op de meeste leslocaties een Open Leercentrum waar onze cursisten gratis, en onder begeleiding van getrainde vrijwilligers, buiten de lessen om extra kunnen oefenen.

Zo bereiden wij onze cursisten optimaal voor op het examen!

Ons aanbod

Er wordt wekelijks 8 uur klassikaal les gegeven in kleine klassen. Er worden verschillende niveaus aangeboden: Alfabetisering, Inburgering en Staatsexamen. De lengte van het traject hangt onder andere af van het leervermogen en startniveau van de cursist. Dit wordt vooraf vastgesteld door een uitgebreide intaketoets.

Wij hanteren een uurprijs van 12,50 euro. Per kwartaal is dit 1250 euro.

Er zijn 6 vakantieweken per jaar. De trajectduur wordt hiermee gecompenseerd.

Informatie en inschrijven

Wilt u weten of er in uw gemeente ook een lesaanbod is? Vult u dan uw postcode of de naam van uw gemeente in in het zoekveld. Of klik op het overzicht Leslocaties Inburgering.

Wilt u zich direct inschrijven voor onze inburgeringscursus? Vult u dan online het inschrijfformulier in.

 

Mooi rapportcijfer voor ‘onze’ inburgering

06-11-2019

Een hoog slagingspercentage en heel tevreden cursisten: de inburgering van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland scoort hoge cijfers.

In één keer slagen!

Lees waarom wij al onze inburgeraars in één keer willen laten slagen voor hun examen.

Read our brochure!

‘Een toekomst als verloskundige. Daar leer ik voor’

28-01-2019

Ruba Altamar (22 jaar) is opgegroeid in Syrië. Sinds oktober 2016 woont ze, samen met haar man Mohamed en hun inmiddels anderhalf jaar oude zoontje Adam in Nederland.

Leerniveau en prijzen

Welk leerniveau bieden wij aan bij Inburgering? Hoeveel kost bij ons een module?

Vrijwilliger bij Inburgering

Lijkt het u leuk om taalcoach, klassenassistent of intaker te worden op een van onze leslocaties?

Een spoedcursus Nederlandse taal en het Delftse studentenleven

07-02-2018

Studenten van de TU Delft kwamen op het idee om in een versneld traject jonge, hoogopgeleide vluchtelingen klaar te stomen voor een plek op de arbeidsmarkt of te laten instromen op de universiteit.

Keurmerk Blik op Werk

Contactgegevens

Ga voor meer informatie naar een leslocatie van VluchtelingenWerk.
Klik voor het adres op dit overzicht Leslocaties Inburgering.
Of stuur een e-mail naar inburgering-zuidwest@vluchtelingenwerk.nl
Wij zijn telefonisch bereikbaar op
010-229 23 69.

Inburgeringsscholen gaan dicht, groepsbijeenkomsten afgelast

15-03-2020

De inburgeringslessen van VluchtelingenWerk gaan vanaf maandag 16 maart niet door, alle leslocaties in het hele land zijn gesloten.

Inschrijven leslocatie Inburgering

Waarom kiezen zoveel cursisten voor ons?

Inburgering groepje aan tafel

7 redenen waarom zoveel cursisten kiezen voor VluchtelingenWerk:

Hassan is al geïntegreerd… In het gezin van zijn taalcoach Cees

02-07-2018

Met enige schroom belde taalcoach Cees Vermaat zijn Somalische ‘taalmaatje’ Hassan vorige week dat hun wekelijkse oefenuurtje niet door kon gaan: ‘Ik wilde verder met verven op de bovenverdieping v

Voorlezen is goed voor kinderen én voor de ouders

17-01-2019

Voorlezen is goed voor kinderen. Maar ook voor ouders die de taal misschien nog niet zo goed beheersen en zo ook snel kunnen bijleren.

Overzicht leslocaties Inburgering

VluchtelingenWerk biedt lessen Inburgering op 10 leslocaties in Zuid-Holland. Inburgeraars kunnen er terecht voor taallessen en de voorbereiding op het inburgerings- (inclusief alfabetisering) en het staatsexamen NT2.