Lespakket of gastles?

Iedereen heeft een mening over vluchtelingen. Soms is die gebaseerd op feiten, maar soms ook op fabels of vooroordelen. Wat is precies een vluchteling? Waarom vangt Nederland vluchtelingen op? Tijdens onze gastlessen en in onze lespakketten komen die vragen – en nog veel meer – aan de orde.

Ons voorlichtingsaanbod bestaat uit:

  • Gastlessen op scholen, waarbij de les vaak door een oud-vluchteling en een vrijwilliger van VluchtelingenWerk wordt gegeven. De gastlessen zijn voor leerlingen op basisscholen tot studenten aan hogescholen en universiteiten. Lees meer op de pagina Ontmoeting in de klas.
  • Lespakketten voor docenten die zelfstandig aan de slag willen. We hebben gratis lespakketten voor leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs tot de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mbo. Klik hier voor alle lespakketten.

Voorlichting of een lezing aan volwassenen. We geven die bij maatschappelijke organisaties, gemeenten, serviceclubs, de politie en bedrijven. Lees de folder of kijk op de pagina Ontmoeting tijdens voorlichting.

Bekijk deze video over onze gastlessen:

Project Bekend maakt Bemind: Praat je met mij?

 

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

Ontmoeting in de klas

Gastles door VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland op de Erasmus Universiteit

'Als mensen een vluchteling spreken, dan is hij al snel niet meer 'die ander', maar een mens met een verhaal, een mens van vlees en bloed.'

Humanity House

Foto: Humanity House

Het voorlichtings- en educatie-aanbod van VluchtelingenWerk wordt u kosteloos aangeboden. Wilt u echt uitpakken voor uw leerlingen en heeft u wat budget beschikbaar? Dan kunt u een bezoek aan het Humanity House in Den Haag brengen.

Bezig met een werkstuk?

Contact voor voorlichting

We komen graag een gastles, lezing of voorlichting geven. Neem daarvoor contact op VluchtelingenWerk in uw gemeente of stuur een mail naar:
bmb-zuidwest@vluchtelingenwerk.nl


 

Uitgelicht voor scholen

20 sep 2018

Shermin Amiri kwam vanuit Iran bijna zes jaar geleden naar Nederland. Nu is hij als trajectbegeleider van VluchtelingenWerk Rotterdam...

05 mei 2018

Op een werkdag vlak voor vaderdag vorig jaar zat Luqman Sesay samen met een meisje een kadootje in elkaar te knutselen. Hij vertelde dat...

02 jun 2016

Eind vorig jaar werd VluchtelingenWerk Leiden benaderd door een medewerker van de Webster University in Leiden. Studenten wilden graag...