Locatie Schiedam

Adres

Adres
's-Gravelandseweg 565
3119 XT Schiedam
Telefoonnummer
010-4700330

Openingstijden

Dagelijks: 09.00 - 16.00 uur

 

Informatie- en adviespunt

Inloopspreekuur:

Maandag, woensdag en vrijdag: 12.00 - 14.30 uur
Buiten bovenstaande tijden werken we op afspraak voor iedereen die een contactpersoon heeft.

Medewerkers

Senior teamleider: Maria Kluin (maandag en donderdag)

Teamleiders: Joep Janssen (maandag, woensdag, donderdag en vrijdag) en Safah Dabbagh (dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend)


Teamleiders Introductie- en integratieactiviteiten: Margarita Mena (dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag) en Juul Veenker (dinsdag en donderdag)

Teamleider Taal op Maat: Helena den Hertog (maandag, dinsdag en woensdag)

 

Vrijwilliger in Schiedam worden?

Vacatures op deze locatie

 • Activiteiten

  Hier vindt u een overzicht van de diverse activiteiten die door VluchtelingenWerk in Schiedam worden uitgevoerd.

  VluchtelingenWerk Maasdelta, afdeling Schiedam organiseert voor haar cliënten diverse activiteiten.
  De activiteiten die worden georganiseerd dragen bij aan het doel van de afdeling Introductie- en Integratieactiviteiten (IIA) binnen VluchtelingenWerk Maasdelta afdeling Schiedam.
  Doelstelling van IIA is de zelfredzaamheid van de cliënten die in Schiedam wonen te bevorderen, en door middel van introductie in de samenleving een bijdrage te leveren aan een wederzijds breed draagvlak waarbij integratie de norm is.
  De algemene taak van IIA is het organiseren van activiteiten op het gebied van recreatie, ontmoeting, stimulering, cultuurbeleving, sport, educatie en voorlichting. Deze activiteiten worden al sinds 1996 met succes georganiseerd.
  Hieronder kunt u een impressie opdoen van onze activiteiten.

  Nieuwsbrief
  Elk kwartaal brengt IIA een nieuwsbrief uit voor cliënten, samenwerkingspartners en medewerkers van VluchtelingenWerk Maasdelta afdeling Schiedam.

 • Wegwijs in Schiedam

  Wegwijs in Schiedam ( WIS ) is een project van VluchtelingenWerk Maasdelta afdeling Schiedam. In dit project krijgen cliënten van VluchtelingenWerk woonachtig in Schiedam een persoonlijke coach die helpt bij het opbouwen van een sociaal netwerk en vrijetijdsbesteding stimuleert.
  De coach werkt met een speciaal voor WIS ontwikkelde techniek die het mogelijk maakt op maat te begeleiden.

  Informatie voor deelnemers: U krijgt een coach die u helpt met het beter leren kennen van Schiedam. Samen praat u over wat voor u belangrijk is, wat u in uw vrije tijd zou willen doen en hoe u nieuwe mensen kunt leren kennen. Het is tenslotte niet makkelijk om in een nieuwe stad een leven op te bouwen!
  Wat doet u met de coach? U maakt eerst kennis met uw coach. Daarna gaan jullie praten over wat u graag wilt doen in Schiedam. De coach is er niet voor het invullen van formulieren, bellen naar organisaties enz. Daarvoor kunt u terecht bij Vluchtelingenwerk!
  U kunt wel samen met uw coach bedenken hoe uw leven in Schiedam prettig kan worden. De coach helpt om samen met u te bedenken hoe dat kan en wat uw mogelijkheden zijn. Dat schrijft u samen op in een ‘stappenplan’. U gaat stap voor stap toewerken naar een groter doel. Zo ondervindt u dat er heel veel mogelijkheden zijn voor u! Uw coach helpt u bij wat u niet weet, wat u eng vindt (bijvoorbeeld telefoneren in het Nederlands) en wijst u de weg. Maar: de coach doet de dingen niet vóór u, maar mét u.

 • Activiteiten divers

  Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd samen met andere partners in Schiedam. Hierbij kunt  u denken aan activiteiten als een kinderkunstproject, Sinterklaasfeest of Internationale Vrouwendag. De week van de Dialoog, een modeshow tijdens een manifestatie, Verborgen gedichtendag, voorlichting op scholen, en deelname aan activiteiten van de Wereldvrouwen zijn andere voorbeelden van geslaagde samenwerking.
  Indien u meer wilt weten welke activiteiten op dit moment plaatsvinden of staan ingepland kunt u het beste telefonisch contact opnemen met Margarita Mena, 010-4700330. Zij werkt op dinsdag, woensdag en donderdag.

 • Vrijwilligers

  VluchtelingenWerk Maasdelta afdeling Schiedam is regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Wij bieden reiskostenvergoeding en een gedegen basiscursus vanuit Vluchtelingenwerk Nederland. Voor het project Wegwijs in Schiedam zoeken wij nog enkele vrijwilligers voor de functie van coach. Ook zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen bij één van onze activiteiten. We bieden ook stagemogelijkheden aan mbo- en hbo studenten.
  Kijk voor meer informatie bij het onderdeel vacatures op deze website.

 • Aanmelden

  Wilt u zich aanmelden voor een activiteit of graag vrijwilliger worden?
  Dat kan via de contactbutton op deze website. Vul het contactformulier in, vermeld om welke activiteit het gaat en laat uw gegevens achter. Of bel 010-4700330 en vraag op dinsdag, woensdag of donderdag naar Margarita Mena.

 • Lokaal steunfonds/ donaties

  Mocht u ons lokaal financieel willen steunen dan is dit mogelijk via de Stichting Steunfonds Vluchtelingen Schiedam.

  De Stichting Steunfonds Vluchtelingen Schiedam is opgericht in 1993 om financiële ondersteuning te bieden aan asielzoekers en vluchtelingen die behoren tot de doelgroep van VluchtelingenWerk Maasdelta afdeling Schiedam.

  Financiële steun is mogelijk als het gaat om situaties waarbij asielzoekers of vluchtelingen geen beroep kunnen doen op andere voorliggende voorzieningen.
  De aanvraag loopt altijd via VluchtelingenWerk in Schiedam.
  Enkele voorbeelden waarvoor financiële ondersteuning wordt geboden:
  - ¼ deel van de ticketkosten bij gezinshereniging
  - reiskosten naar de advocaat of rechtbank voor asielzoekers die geen opvangvoorzieningen meer hebben.

  De Stichting Steunfonds is afhankelijk van giften en donaties van particulieren en organisaties.
  Bijdragen zijn zeer welkom.
  Nadere informatie kunt u opvragen bij Maria Kluin, telefoonnummer 010-4700330.

   

 • Samenwerking

  SUAS:

  Samen met de Raad van Kerken hebben we in 2002 de Stichting Uitgeprocedeerde Asielzoekers Schiedam ( SUAS) opgericht.
  Het doel van deze stichting is asielzoekers die geen ondersteuning en onderdak van de overheid ontvangen, te voorzien van onderdak en levensonderhoud. Deze asielzoekers verblijven legaal in Schiedam maar de overheid geeft hen geen voorzieningen meer. Gelet op deze situatie bestaat er een grote kans dat zij gaan zwerven of door nood gewongen in een crimineel circuit terecht komen. De SUAS geeft deze groep mensen  geld voor levensonderhoud, voor zover SUAS over de middelen daartoe beschikt en mits de asielzoeker aan bepaalde voorwaarden voldoet. De opvang en begeleiding gebeurt geheel door vrijwilligers.

  Kantoor/ bezoekadres: Baan 40d, 3111 LA in Schiedam.
  Geopend: vrijdagochtend op afspraak.
  Voor verdere informatie : Secretariaat  010- 4707917

   

  Taal+ Loket:
  Het Taal+Loket is ontstaan vanuit een samenwerkingsproject Taal en Participatie van SWS Welzijn en VluchtelingenWerk Maasdelta afdeling Schiedam.
  Het Taal+ Loket heeft een vaste plek naast het Lees- en Schrijfplein op de 1e etage van de Bibliotheek Schiedam op het Stadserf 1.
  Vrijwilligers van het Taal+Loket geven hier vanaf woensdag 5 september 2012 advies aan iedereen met vragen over Nederlands taalonderwijs en participatie-activiteiten in Schiedam.
  Het Taal+Loket is open op woensdag van 14.30 uur -16.30 uur en donderdag van 17.45- 20.00 uur.
  Folders van het Taal+ Loket zijn verkrijgbaar bij SWS Welzijn en VluchtelingenWerk.

   

   

 • Taal op Maat

  Taal op Maat is een taalcoachtraject. Een taalcoach komt u helpen met het leren van de Nederlandse taal. Hij of zij komt elke week ongeveer anderhalf uur bij u op bezoek, of u spreekt af op een andere locatie. U bepaalt samen wat u wilt leren. We doen er ons best voor om iemand te vinden die goed bij u past.

  Voor meer informatie kunt u bellen met Eva Gelting: 010 4700330 / 06 12953655

Deel dit met anderen