Maak kennis met talenten

Isaias en werkgever

Vluchtelingen willen zelf ook graag zo snel mogelijk meedoen. Bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Toetreden tot de arbeidsmarkt betekent drempels overwinnen: de taal leren, inburgeringsexamen halen, leren een nieuw netwerk op te bouwen, een baan zoeken. En bekend raken met de Nederlandse (werk)cultuur. VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen hierbij.

Werkgevers zijn vaak nog onbekend met vluchtelingen. En onbekend maakt onbemind. Vluchtelingen die hier komen nemen hun talenten en werkervaring mee. VluchtelingenWerk ziet daarom veel mogelijkheden. Werkgevers kunnen vluchtelingen de kans bieden om hun talenten te benutten.
Dit is wat werkgevers onder andere doen:

  • aanbieden van stages of werkervaringsplekken;
  • verzorgen van een kennismaking op de werkvloer (snuffeldag);
  • werknemers koppelen aan vluchtelingen als mentor;
  • vluchtelingen werven voor vacatures

Wilt u ook bijdragen of kennis maken met talenten, neem dan een kijkje bij ‘Samenwerkingen met bedrijven’ of neemt contact op met stapnaarwerk@vluchtelingenwerk.nl

Werkhelpdesk

Bent u werkgever en heeft u vragen over het aannemen van statushouders of het aanbieden van een stage of werkervaringsplek? Neem dan contact op met de Werkhelpdesk van VluchtelingenWerk via stapnaarwerk@vluchtelingenwerk.
De Werkhelpdesk werkt met arbeidscoaches (vrijwilligers) die vluchtelingen en andere nieuwkomers begeleiden op de Nederlandse arbeidsmarkt. De arbeidscoaches van de Werkhelpdesk kunnen ondersteuning bieden tijdens het aanname- en onboardingsproces binnen uw bedrijf.

Prachtige evaluatie Taalsnelweg naar Werk

13-01-2021

Onze pilot Taalsnelweg naar Werk in het kader van de nieuwe inburgeringswet is succesvol afgerond!

Door passie voor hun werk verbonden

09-12-2020

Sinds twee maanden staan Shiba Karim en Karen Ertrachter met heel veel passie en plezier in de keuken om samen heerlijke bagels te bakken.

Neem contact op met ons

Tamara Breugem
tbreugem@vluchtelingenwerk.nl
T 010 - 2292362 of 06 - 22 82 73 90

Madieh betaald aan de slag dankzij arbeidscoach Maria en de Werkhelpdesk

30-07-2020

Madieh benaderde in haar zoektocht naar een betaalde baan onze Werkhelpdesk. Met succes. Ze werkt nu voor 15-20 uur per week bij woonzorg ‘Landgoed Rijckholt’.

Doaa: een fris gezicht in gemeentehuis Goes

25-10-2017

Nee, in het stadskantoor van Goes is de werkvloer nog geen exacte afspiegeling van de bevolking. Maar daar wordt aan gewerkt.