Neem de tijd voor een gemotiveerde statushouder als Mulugeta

Statushouder Mulugeta (34), uit Eritrea, werd onlangs geheel onverwacht aangenomen bij Huis ter Duin. Hij spreekt vrij weinig Nederlands, geen Engels, en kan niet lezen of schrijven. Hoe werd deze voormalig geitenhoeder dan toch júist uitgekozen voor een plek in de horeca? Mulugeta’s arbeidscoach Cees Pronk en werkbemiddelaar Caroline Hulsebosch van Service Punt Werk vertellen over het traject - en bespreken vooroordelen.

Mulugeta volgde het VIP-traject, een traject van VluchtelingenWerk waarin statushouders worden begeleid richting een stageplek of baan. Tijdens het VIP-traject leren de statushouders in de groep om te gaan met de Nederlandse arbeidsmarkt, middels workshops, voorbereidende vragen en schrijfhulp. Wie ben ik? Wat is mijn beroep? Hoe bereid je je werkbezoek voor? Hoe ziet de Nederlandse cultuur eruit? Wat heb je nodig? Tijdens de slotbijeenkomst presenteren ze zichzelf aan het publiek. En in dat publiek zat Caroline van SPW.

Caroline: “De laatste sessie, daar ga ik altijd naartoe. Vaak weet ik wel of ik iemand zo ergens kan plaatsen als er openstaande vacatures zijn. Dan heb ik soms echt een kans. Mulugeta gaf gelijk aan ervaring te hebben als afwasser, en toevallig had Huis ter Duin een afwas-functie openstaan! Eigenlijk was het makkelijk om de twee te verbinden.”
Van de obstakels die om Mulugeta heen hingen, zoals zijn laaggeletterdheid, had ze geen last: “Ik vond helemaal niet dat hij een slechte kans zou hebben op een baan. In zo’n groep zie ik persoonlijk verschillende mensen, de één komt net iets beter uit de verf dan de ander. Mulugeta kwam op mij over als een heel gemotiveerd persoon.”

Arbeidscoach Cees - al enkele jaren betrokken bij VIP-trajecten - snapte wel waarom de indruk bestond dat Mulugeta moeilijker aan een baan zou kunnen komen. Vooral omdat hij ook ervaringen heeft met groepen met voornamelijk hoogopgeleide Syriërs - wiskundigen, natuurkundigen, wetenschappers.
Cees: “Je moet je indenken, als het als Nederlander al tijd en moeite kost om hier een baan te vinden - hoewel de arbeidsmarkt nu gunstig is - hoe ongelooflijk is het dan als iemand uit een totaal andere cultuur, zonder opleiding en mét taalbarrière, hier iets vindt? In mijn ogen was Mulugeta kansloos. Gelukkig bleek hij een heel sympathieke man en spreekt zijn vrouw wel Nederlands. Dat helpt. Hij eindigde zijn presentatie met: ‘ik wil graag afwasser worden.’ En daar was Caroline in de zaal, die haar vinger opstak.”
Caroline: “Hij had natuurlijk ook 3 jaar ervaring als afwasser!”

Aan het werk bij Huis ter Duin & cultuurshocks

Naderhand gingen Cees, Caroline en Mulugeta in gesprek met de Chief Stewarding van Huis ter Duin.
Caroline: “Dat was een klein beetje handen-en-voeten werk, maar het gesprek ging erg goed, en we hebben een rondleiding gekregen door de keuken. Hij is in maart begonnen met werken, is tevreden en komt waarschijnlijk door zijn proeftijd heen. Heel fijn.”
Cees: “De taal is wel een probleem omdat de baas daar Engels spreekt.”
Caroline: “Huis ter Duin heeft veel verschillende nationaliteiten, Engels is de voertaal. De Chief Stewarding is ook niet Nederlands, samen spreken ze dan dat “steenkolen-Nederlands” omdat ze de taal allebei niet goed kunnen. Dus dat werkt juist op die manier.”
Cees: “En Mulugeta doet dat werk nu met plezier. Ik zie hem nog drie keer per week, bij het regelen van allerlei dingen. Je beseft het misschien niet, maar in een andere maatschappij inburgeren is ontzettend veel geregel. Als iemand die niet geletterd is ook maar een enquête in de bus krijgt van de gemeente, raken ze in paniek.”
Caroline: “Klopt. Vanuit zijn eigen cultuur heeft hij ook andere waarden en waarheden meegekregen, die soms tegen de Nederlandse arbeidswaarden ingaan. Dus dat is een uitdaging. Voor Eritreeërs is de kerk bijvoorbeeld erg belangrijk, en geldt er in het weekeinde rust. Voor de Nederlandse horeca is dat natuurlijk juist heel onhandig. Zo proberen we elke keer een beetje een compromis te vinden. Mulugeta werkt nu wel doordeweeks in de avonden, maar kan in het weekeinde naar de kerk.”

Vooroordelen

Vooroordelen tegenover andermans cultuur en gebruiken komen soms ook naar boven. Hoe kijken de arbeidscoach en werkbemiddelaar hier naar?
Caroline: “Ik zie dat heel veel werkgevers juist openstaan tegenover statushouders. Wat lastig is, is dat het gelijk goed moet gaan. Als het teveel moeite gaat kosten, haken sommige werkgevers toch af. Hoe groot is de nood? Waren deze mensen zes jaar geleden binnengekomen, dan was er bijna geen kans geweest op een baan. De markt is nu echt beter!”
Cees: “Wat ik leuk vind is dat er bij dit soort trajecten heel veel leergierige jongeren zitten, voornamelijk ook meisjes, die heel graag onder hun tradities uit willen en willen meedoen in de Nederlandse maatschappij. Je ziet die jongeren echt transformeren en het leven hier snel oppakken.”

Een goede afloop voor iedereen

Als laatste spreken we nog over het traject van Mulugeta. Hij werkt nu op prettige manier bij Huis ter Duin en is daar voornamelijk door zijn positieve kijk en afwas-ervaring terecht gekomen. Het traject van een statushouder gaat niet over rozen - en een goede afloop voor alle partijen is dan ook motiverend.
Caroline: “Mensen denken er vaak in mijn beleving heel makkelijk over, zo van ‘kun je dit effe regelen’, maar zo makkelijk is het niet. Wat ik heb geleerd van een statushouder als Mulugeta is dat ik vaak te snel wil - hop, hop, hop. Dat werkt niet. Mulugeta is iemand waarbij ik mij realiseer, neem de tijd. Niet omdat hij niet gemotiveerd is, maar omdat het ontzettend moeilijk is om je aan te passen in een totaal andere maatschappij.

Soms krijg ik vragen van werkgevers van, heb je nog zo’n Mulugeta? Dat vind ik heel mooi aan dit werk. Dat ik dan werkgever en statushouder tegelijk kan helpen. Heel fijn - het is een kans voor allebei.”

VIP brengt werkgevers en vluchtelingen bij elkaar

Laten we vluchtelingen als een kans zien. Een kans voor u als werkgever om vacatures te vervullen en de nodige diversiteit op de werkvloer te krijgen. De meeste vluchtelingen willen het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Daarnaast is werk de beste manier om te integreren. VluchtelingenWerk brengt werkgevers en vluchtelingen bij elkaar. Dat is goed voor werkgevers, vluchtelingen en voor Nederland.

Lees hier meer over hoe u met uw bedrijf een bijdrage kunt leveren.

Lees hier meer over ons project VIP.

En tot slot: we zijn altijd op zoek naar vrijwillige arbeidscoaches. mensen zoals Cees (hier op de pasfoto) die mensen zoals Mulugeta op weg willen helpen. Kijk hier voor meer informatie.

 

woensdag 3 juli 2019