donderdag 2 november 2017

Presentatie van het project Kunst van Vrede

Op vrijdag 10 november worden vier grote schilderijen van het project de Kunst van Vrede, voor de eerste keer aan het publiek tentoongesteld in het kantoor van VluchtelingenWerk Schiedam. Aan de doeken, gemaakt in het kader van de Vredesweek 2017, werkten vooral nieuwe Schiedammers mee, gevlucht uit oorlogslanden. Na deze eerste presentatie gaan de schilderijen de stad rond als boodschappen van vrede. Namens Gemeente Schiedam zal wethouder Patricia van Aaken aanwezig zijn.

Vredesweek 2017

Van 16 tot en met 24 september 2017 werd in Schiedam de Vredesweek gehouden. Door middel van verschillende programma’s is aandacht gevraagd voor vrede. Zo is o.a. in de Muradiye Moskee een dialoogprogramma over vrede gehouden en werd de vredesvlag aan wethouder Patricia van Aaken overhandigd.
 VluchtelingenWerk Schiedam, samen met De Ambassade van Vrede in Schiedam en stichting Zona Franca organiseerden het project De Kunst van Vrede. Voor de realisatie, de begeleiding tijdens het tekenen en schilderen, is de hulp gevraagd van de kunstenaars Mosab Anzo uit Syrië, Houman Esmail Nia uit Iran en Juan Heinsohn uit Chili.

Community art

De Kunst van Vrede is een community art project waarin ruimte werd geboden aan nieuwe Schiedammers, gevlucht uit oorlogslanden, om beelden over vrede te tekenen en te schilderen. Vrede zoals ze gekend hebben voor de oorlog in hun geboorteland, maar vooral vrede zoals ze in Nederland hebben ervaren.
Naast de begeleidende kunstenaars hebben 19 mensen acht dagen lang aan dit project gewerkt in een lokaal van de opvang van statushouders aan de Johan Braakensiekstraat 12 te Schiedam (JB12). De schilderijen, authentieke “boodschappen van vrede” voor alle mensen in Schiedam, worden de komende maanden in verschillende publieksruimte in Schiedam tentoongesteld.

Eerste presentatie

De eerste presentatie van de schilderijen vindt plaats op vrijdag 10 november 2017 om 16:00 uur in de ruimte van VluchtelingenWerk Schiedam, 's-Gravelandseweg 565, Schiedam. In het programma vertellen de makers over hun ervaring met dit project en worden foto's van het werken aan het project geprojecteerd. Het programma is voor iedereen gratis toegankelijk.
De Kunst van Vrede werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Schiedam en het fonds WijDoenMee. Met dank aan de beheerders van JB12.

Meer informatie: Margarita Mena van VluchtelingenWerk Schiedam, 010 - 47 00 330 (di-wo-do), mmena@vluchtelingenwerk.nl
 
 

Deel dit met anderen