Onze projecten

Bekijk en lees meer over onze succesvolle projecten voor bijvoorbeeld werk, taal of zelfstandige terugkeer. Of lees hoe wij kinderen informatie geven in asielzoekerscentra.

Euro-Wijzer III

Almaz met Maja bij een geldautomaat

Financiën op orde hebben is essentieel voor een goede start in Nederland. Vluchtelingen behoren tot de risicogroep die in schulden terecht kan komen. VluchtelingenWerk wil voorkomen dat vluchtelingen problematische schulden krijgen. Immers, een gezonde financiële situatie is onmisbaar voor een goede integratie.

Praat je over of met mij?

Voorlichting aan volwassenen

'Als mensen een vluchteling spreken, dan is hij al snel niet meer 'die ander', maar een mens met een verhaal, een mens van vlees en bloed.' Ontmoet elkaar tijdens een bijeenkomst.

Maak kennis met talenten

Isaias en werkgever

Vluchtelingen willen zelf ook graag zo snel mogelijk meedoen. Bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Werkgevers kunnen de talenten van deze gemotiveerde mensen benutten.

Speciaal voor jongeren: Wake Up Your Mind!

Wake Up Your Mind is een landelijk jongerenproject van VluchtelingenWerk Nederland. Jonge Nederlanders en jonge statushouders bedenken zelf in teamverband diverse projecten. En voeren ze vervolgens gezamenlijk uit op basis van gelijkwaardigheid.

Neem contact op met ons

Wilt u meer informatie over onze projecten?
Stuur een bericht aan Maaike Marisse, mmarisse@vluchtelingenwerk.nl

Parisa Akbarzadeh: creatieve duizendpoot met een sociaal hart

23-11-2017

Parisa Akbarzadeh is één van de vrijwilligers die ons werk in Rotterdam mogelijk maken. Als fotografe in het communicatieteam legt zij onze activiteiten, medewerkers en cliënten vast op beeld.