Onze projecten

Bekijk en lees meer over onze succesvolle projecten voor bijvoorbeeld werk, taal of zelfstandige terugkeer. Of lees hoe wij kinderen informatie geven in asielzoekerscentra.

Euro-Wijzer III

Almaz met Maja bij een geldautomaat

Financiën op orde hebben is essentieel voor een goede start in Nederland. Vluchtelingen behoren tot de risicogroep die in schulden terecht kan komen. VluchtelingenWerk wil voorkomen dat vluchtelingen problematische schulden krijgen. Immers, een gezonde financiële situatie is onmisbaar voor een goede integratie.

Op adem komen met Time4You

Muziekles aan kinderen in azc

Voor de kinderen die in de centrale opvanglocaties verblijven, is het belangrijk om tot rust te komen en met zelfvertrouwen een weg te vinden in hun nieuwe omgeving.

Praat je over of met mij?

Voorlichting aan volwassenen

'Als mensen een vluchteling spreken, dan is hij al snel niet meer 'die ander', maar een mens met een verhaal, een mens van vlees en bloed.' Ontmoet elkaar tijdens een bijeenkomst.

De eerste stap is de taal

Duo bezig met taal

De Nederlandse taal leren is het allerbelangrijkste, het is de sleutel tot alle deuren. VluchtelingenWerk organiseert lokaal succesvolle projecten.

Goed voorbereid op zelfstandige terugkeer

Zelfstandige terugkeer naar Guinee

Vluchtelingen van wie de asielaanvraag is afgewezen, moeten Nederland zelfstandig verlaten. Wij helpen vluchtelingen zich goed voor te bereiden op hun terugkeer.

Maak kennis met talenten

Isaias en werkgever

Vluchtelingen willen zelf ook graag zo snel mogelijk meedoen. Bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Werkgevers kunnen de talenten van deze gemotiveerde mensen benutten.

Opvoedondersteuning

Uitleg over opvoeden in een andere cultuur

Kinderen opvoeden is een pittige klus, die vaak veel van ouders vergt. Voor gevluchte ouders bedachten we @Home, laagdrempelige opvoedondersteuning.

Neem contact op met ons

Wilt u meer informatie over onze projecten?
Stuur een bericht aan Paula Verstelle, pverstelle@vluchtelingenwerk.nl

Parisa Akbarzadeh: creatieve duizendpoot met een sociaal hart

23-11-2017

Parisa Akbarzadeh is één van de vrijwilligers die ons werk in Rotterdam mogelijk maken. Als fotografe in het communicatieteam legt zij onze activiteiten, medewerkers en cliënten vast op beeld.