Opvoeden en Opgroeien, Syrische cultuur en vluchtelinggezinnen in Nederland

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland organiseert in samenwerking met de Gemeente Lansingerland op 17 mei een bijeenkomst voor vrijwilligers en beroepskrachten in Lansingerland die werken met jongeren/gezinnen die opgroeien/opvoeden binnen twee culturen.

Kinderen opvoeden is een pittige klus, die vaak veel van ouders vergt. Voor vluchtelingen met kinderen is de klus vaak extra zwaar, in een nieuw land en onbekende omgeving, in een andere cultuur met andere gewoonten en regels.

In deze bijeenkomst in Lansingerland leren we meer over de Syrische cultuur en specifiek over opvoeding, onderwijs en hoe het is om op te groeien in Syrie. Dat is de achtergrond voor waar we het vervolgens over gaan hebben: Hoe is het voor Syrische vluchtelinggezinnen in Nederland? Tegen welke uitdagingen lopen ouders en kinderen hier aan? We bieden inzicht in opvoeden tussen twee culturen en geven tips hoe je hier als bijvoorbeeld onderwijzer, huisarts, hulpverlener, medewerker in de kinderopvang of tandarts in de praktijk mee om kunt gaan.

Programma 17 mei:

  • 14.00 uur: inloop
  • 14.30 uur aanvang programma

- Syrische cultuur en opvoeden en opgroeien in Syrië
- Opvoeden tussen twee culturen
- Vluchteling kinderen in Nederland
- Uitwisseling, praktische tips, vraag en antwoord met (ervarings-)deskundigen

  • 17.00 einde programma en aansluitend napraten met Syrische hapjes tot 17.45 uur.

Het programma wordt uitgevoerd met deskundigen van Nieuwlander, Tusmo Pedagogisch Advies en Training en VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland.

Locatie: Raadzaal van het Gemeentehuis van de gemeente Lansingerland, Tobias Asserlaan 1, 2662 SB Bergschenhoek

Zie hier het aanmeldformulier: www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwest/17mei
Voor meer vragen: Paula Verstelle, pverstelle@vluchtelingenwerk.nl, 06 23 35 47 67

‘Gevlucht. Begrepen’

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland, in het kader van ‘Gevlucht. Begrepen’. In dat programma wordt expertise met betrekking tot vluchtelingen gedeeld met medewerkers van organisaties en bedriijven die meer over die doelgroep willen weten.

:

maandag 7 mei 2018

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail