In sneltreinvaart naar Staatsexamen

Op maandag 24 september is op de TU Delft de nieuwe Staatsexamengroep 2 van start gegaan. En ze zijn gelijk goed begonnen, want alle deelnemers waren op deze eerste dag aanwezig. Met de motivatie van de cursisten zit het wel goed: een cursist komt zelfs elke dag op en neer uit Lelystad!

 

De komende negen maanden zal er keihard gewerkt gaan worden aan het leren van de Nederlandse taal, met als doel het behalen van een inburgeringsdiploma op B2 niveau. Dit onder de bezielende leiding van docent Mathilda die deze groep 16 uur per week les zal gaan geven. Daarnaast zullen de Engineers for Refugees (E4R) de cursisten aan een studentenbuddy gaan koppelen en zullen er diverse masterclasses georganiseerd gaan worden.
We hebben dit jaar deelnemers uit Syrië, Jamaica, Turkije, Eritrea en Iran. Hun leeftijden variëren van 18 tot 48, met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar. Een mooi gemengd gezelschap dus!
Wij wensen Amir, Ali, Abeer, Salahi, Shayan, Hussein, Alicia, Nour, Hebatulla, Ahmad, Fatemeh, Baraa, Mahmoud, Ammoun, Rita, Yazn, Wisam, Alia, Lujain en Hana heel veel succes! En natuurlijk ook veel succes gewenst aan Mathilda, de E4R en de klassenassistenten Riny en Desiree!

Klik hier voor meer informatie over dit project en over Engineers for Refugees

dinsdag 25 september 2018