VluchtelingenWerk in Maassluis

De vrijwilligers en professionele beroepskrachten van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen in Maassluis. We bieden maatschappelijke begeleiding voor huisvesting en integratie; daarnaast juridische begeleiding voor juridische vragen.

Met inspirerende lokale projecten helpt VluchtelingenWerk vluchtelingen wegwijs maken. Ook bieden wij hen fietslessen, ontmoetingsactiviteiten, individuele huis aan huis begeleiding, participatieworkshops en groepsbijeenkomsten.

Lokaal steunfonds/ donaties VluchtelingenWerk Maassluis

Ons kantoor in Maassluis werkt nauw samen met het Ondersteuningsfonds VluchtelingenWerk Maassluis. Vluchtelingen in financiële nood kunnen onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op het fonds. Zij kunnen dan een renteloze lening aanvragen of in aanmerking komen voor een gift. Het bestuur van het Ondersteuningsfonds beslist uiteindelijk over het wel of niet toekennen van de lening en/ of het toekennen van een gift. VluchtelingenWerk Maassluis heeft hierin een adviserende rol.

verborgen

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied beslaat tientallen gemeenten in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

  • Lees over onze activiteiten in jouw gemeente! Typ jouw woonplaats of postcode in het witte vakje bovenaan deze pagina.
  • Wil je aan de slag als vrijwilliger, stagiair of beroepskracht? Bekijk alle vacatures in onze regio.
  • Werkt u als samenwerkingspartner met ons samen of wilt u met ons hierover in overleg? Meer informatie vindt u op de pagina Samenwerking
  • Wil je informatie over onze alfabetiserings- en inburgeringslessen? Ga naar de pagina Inburgering.
  • 1x per kwartaal versturen wij onze Nieuwsbrief voor Gemeenten, voor gemeentelijke contacten. Meld u hier aan voor deze nieuwsbrief.

Het verhaal van VluchtelingenWerk-ambassadeur Paul

 

Zuidwest-Nederland

Uitgelicht | Maassluis

donderdag 8 juli 2021

Soms lijkt Nederland kil, met weinig ruimte voor vluchtelingen, maar gelukkig zien we ook veel hartverwarmende dingen! De vele...

maandag 10 mei 2021

Ze wil altijd al niets liever dan mensen helpen. Gariba (40) is dan ook opgeleid tot psycholoog, maar in Nederland mag ze niet werken en...

dinsdag 20 april 2021

Het is officieel: (Niet) Alleen op de wereld is een online voorstelling die via een videostream bekeken kan worden. Er werd gehoopt dat de...

Vacatures in Maassluis

Als vluchteling in een vreemd land word je met een hoop onbekende zaken geconfronteerd. Als nieuwkomer weet je de weg niet, je kent de taal niet en begrijpt niets van al die Nederlandse wetten en regels. In zo´n situatie is het bijzonder prettig als iemand je op weg helpt.

Vluchtelingen willen zelf ook graag snel zelfstandig worden en een nieuwe, veilige toekomst opbouwen in Nederland.
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich in willen zetten voor een vluchteling. Onze maatschappelijk begeleiders helpen bij het voorkomen en oplossen van persoonlijke problemen van vluchtelingen. Het doel is om het zelfredzaam zijn te bevorderen, zodat de vluchteling zo snel mogelijk zichzelf kan redden in de Nederlandse samenleving.

Contact

VluchtelingenWerk Maassluis

Teamleiders Maasluis

Nijverheidstraat 4E 
3144CL Maassluis
T 010-5928700

Senior teamleider: Maria Kluin
Teamleider: Erna van der Vlis
maassluis@vluchtelingenwerk.nl

Informatie voor vluchtelingen

 

Spreekuur maatschappelijke begeleiding: 
Maandag, dinsdag en donderdag (op afspraak) van 10.00 uur tot 12.00 uur
Op woensdag en vrijdag gesloten

Spreekuur juridische begeleiding: 
Dinsdag en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en altijd op afspraak

Juridische vragen? Neem contact op met de teamleider of kijk op de pagina Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming.

Informatie- en adviespunt: Spreekuren op maandag, dinsdag en donderdag op afspraak. Bel naar 010-5928700.

Inburgeringslessen: lees meer informatie op de pagina Inburgering.
 

Contactpersoon werkgevers

Ga naar de pagina Voor werkgevers.

Contactpersoon voorlichting

Ga naar de pagina Voor scholen.

Maassluis: Jaarverslag 2020

In Maassluis zijn in 2020, in samenwerking met de gemeente, 2 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers, deden in Maassluis.

Maassluis: Jaarverslag 2019

In Maassluis zijn in 2019 geen nieuwe statushouders gevestigd. Dat kwam omdat inmiddels een grote voorsprong op de taakstelling was opgebouwd. Maar er is wel hard gewerkt de eerder in de gemeente opgenomen nieuwkomers op allerlei vlak verder op weg te helpen.

Maassluis: 2018 in cijfers

In Maassluis zijn in 2018, in samenwerking met de gemeente, 21 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Maassluis: 2017 in vogelvlucht

In 2017 kwamen er minder vluchtelingen in Nederland aan dan in voorgaande jaren. Desondanks viel er veel te doen, in samenwerking met de gemeenten en vele partners in de samenleving. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers, deden in Maassluis.