VluchtelingenWerk in Schiedam

De vrijwilligers en professionele beroepskrachten van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen in Schiedam. We begeleiden hen bij hun huisvesting, integratie, taal en bij juridische vragen. Daarnaast geven we graag voorlichting en gastlessen over vluchten. Onze lessen voor alfabetisering en inburgering zijn in onze leslocatie in Schiedam.

Dit kan jij doen!

  • Wil je aan de slag als vrijwilliger? Bekijk alle vacatures in Schiedam
  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina Voor werkgevers.
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina Voor scholen.
  • Wil je informatie over onze alfabetiserings- en inburgeringslessen? Ga naar de pagina Inburgering of neem contact op met onze leslocatie Inburgering in Schiedam.
verborgen

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied beslaat tientallen gemeenten in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

  • Lees over onze activiteiten in jouw gemeente! Typ jouw woonplaats of postcode in het witte vakje bovenaan deze pagina.
  • Wil je aan de slag als vrijwilliger, stagiair of beroepskracht? Bekijk alle vacatures in onze regio.
  • Werkt u als samenwerkingspartner met ons samen of wilt u met ons hierover in overleg? Meer informatie vindt u op de pagina Samenwerking
  • Wil je informatie over onze alfabetiserings- en inburgeringslessen? Ga naar de pagina Inburgering.
  • 1x per kwartaal versturen wij onze Nieuwsbrief voor Gemeenten, voor gemeentelijke contacten. Meld u hier aan voor deze nieuwsbrief.

Het verhaal van VluchtelingenWerk-ambassadeur Paul

 

Zuidwest-Nederland

Uitgelicht | Schiedam

donderdag 8 juli 2021

Soms lijkt Nederland kil, met weinig ruimte voor vluchtelingen, maar gelukkig zien we ook veel hartverwarmende dingen! De vele...

maandag 28 juni 2021

Schiedam - Mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en in Schiedam komen wonen krijgen een ingelijste print met werken van een...

maandag 10 mei 2021

Ze wil altijd al niets liever dan mensen helpen. Gariba (40) is dan ook opgeleid tot psycholoog, maar in Nederland mag ze niet werken en...

Vacatures in Schiedam

Wie maakt vluchtelingen wegwijs in de gemeente? Wil je je handen uit de mouwen steken? Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of een stageplek is die bij jou past.

Vrijwilligers vormen de brug naar een nieuw bestaan in het complexe Nederland. Zij coachen hen bij huisvesting, integratie, oefenen met de taal en helpen bij het regelen van bijvoorbeeld medische zorg of eventueel juridische ondersteuning bij het herenigen met hun gezin.

Stagiairs gezocht!

Halima El Ouali loopt stage bij VluchtelingenWerk. Ze maakte een filmpje over haar werkzaamheden om andere studiegenoten te interesseren voor een stage bij onze organisatie. Klik hier voor de video. 

Contact

VluchtelingenWerk Schiedam

Noordvest 20 2e etage
3111 PH Schiedam
T 010-4700330

Senior Teamleider: Maria Kluin
Teamleiders: Joep Janssen, Ingrid van Loo
T 010-4700330
schiedam@vluchtelingenwerk.nl

Openingstijden kantoor

Het kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Vanwege coronamaatregelen werken we alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via bovenstaand telefoonnummer of emailadres.


Spreekuur maatschappelijke begeleiding: Vanwege corona op maandag, woensdag en vrijdag op afspraak.

Juridisch spreekuur: op afspraak

Leslocatie Inburgering

Singel 24
3112 GP Schiedam

Teamleider: Jan Koeslag
jkoeslag@vluchtelingenwerk.nl
T 06 2000 3767.
Lees meer informatie op de pagina Inburgering.

Contactpersoon werkgevers

Ga naar de pagina Voor werkgevers.

Contactpersoon voorlichting

Ga naar de pagina Voor scholen.

Schiedam: Jaarverslag 2020

In Schiedam zijn in 2020, in samenwerking met de gemeenten, 127 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers, deden in Schiedam.

Schiedam: Jaarverslag 2019

In Schiedam zijn in 2019, in samenwerking met de gemeente, 22 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Schiedam: 2018 in cijfers

In Schiedam zijn in 2018, in samenwerking met de gemeente, 93 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Schiedam: 2017 in vogelvlucht

In 2017 kwamen er minder vluchtelingen in Nederland aan dan in voorgaande jaren. Desondanks viel er veel te doen, in samenwerking met de gemeenten en vele partners in de samenleving. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers, deden in Schiedam.