VluchtelingenWerk in Schouwen-Duiveland

De vrijwilligers en een professionele beroepskracht van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen uit Schouwen-Duiveland in Zierikzee. We begeleiden hen bij hun huisvesting, integratie en bij juridische vragen.

    
 

verborgen

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied beslaat tientallen gemeenten in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

  • Lees over onze activiteiten in jouw gemeente! Typ jouw woonplaats of postcode in het witte vakje bovenaan deze pagina.
  • Wil je aan de slag als vrijwilliger, stagiair of beroepskracht? Bekijk alle vacatures in onze regio.
  • Werkt u als samenwerkingspartner met ons samen of wilt u met ons hierover in overleg? Meer informatie vindt u op de pagina Samenwerking
  • Wil je informatie over onze alfabetiserings- en inburgeringslessen? Ga naar de pagina Inburgering.
  • 1x per kwartaal versturen wij onze Nieuwsbrief voor Gemeenten, voor gemeentelijke contacten. Meld u hier aan voor deze nieuwsbrief.

Het verhaal van VluchtelingenWerk-ambassadeur Paul

 

Zuidwest-Nederland

Uitgelicht | Schouwen-Duiveland

maandag 27 september 2021

Wake Up Your Mind! is het jongerenprogramma van VluchtelingenWerk Nederland in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Een groep...

vrijdag 30 juli 2021

Voor vijftien statushouders van Schouwen-Duiveland is de vijfdelige workshop van het participatieverklaringstraject op 23 juli afgerond met...

donderdag 8 juli 2021

Soms lijkt Nederland kil, met weinig ruimte voor vluchtelingen, maar gelukkig zien we ook veel hartverwarmende dingen! De vele...

Vacatures in Schouwen-Duiveland

Wie maakt vluchtelingen wegwijs in de gemeente? Wil je je handen uit de mouwen steken? Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of een stageplek is die bij jou past.

Vrijwilligers vormen de brug naar een nieuw bestaan in het complexe Nederland. Zij coachen hen bij huisvesting, integratie en helpen bij het regelen van bijvoorbeeld medische zorg of eventueel juridische ondersteuning bij het herenigen met hun gezin.

Contact

VluchtelingenWerk
Schouwen-Duiveland

Teamleiders Ronneke van den Wildenburg en Ester Wisse

Calandplein 1
4301 LZ Zierikzee Route
Teamleiders: Ester Wisse en Aukje Postma
0111 407011
M 06 22 76 70 63
schouwenduiveland@vluchtelingenwerk.nl
ewisse@vluchtelingenwerk.nl
aupostma@vluchtelingenwerk.nl

 

 

 

Openingstijden/telefonische bereikbaarheid kantoor
Van dinsdag tot en met donderdag is het kantoor telefonisch bereikbaar en open voor afspraken tussen 10.00 en 15.00 uur. Indien er afspraken zijn gepland, is het kantoor op vrijdag open en telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 15.00 uur.

Informatie voor vluchtelingen

Spreekuur maatschappelijke begeleiding
Dinsdag en donderdag tussen 10:00 -15:00, alleen op afspraak

Thuisbegeleiding en budgetbegeleiding
alleen op afspraak

Spreekuur juridische begeleiding
Vrijdag tussen 10 en 15 uur, alleen op afspraak

Voor het maken van een afspraak
Bel naar 0111-407011, stuur een email naar schouwenduiveland@vluchtelingenwerk.nl of een what'app (spraak) bericht naar 06 22 76 70 73

Juridische vragen? Neem contact op met de teamleider of kijk op de pagina Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming.

Inbur​geringslessen: lees meer op de pagina Inburgering.

 

Contactpersoon werkgevers

Ga naar de pagina Voor werkgevers.

Contactpersoon voorlichting

Ga naar de pagina Voor scholen.

Schouwen-Duiveland: Jaarverslag 2020

Op Schouwen-Duiveland zijn in 2020, in samenwerking met de gemeenten, 34 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers, deden.

Schouwen-Duiveland: Jaarverslag 2019

Op Schouwen-Duiveland zijn in 2019, in samenwerking met de gemeente, 19 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Schouwen-Duiveland: 2018 in cijfers

Op Schouwen-Duiveland zijn in 2018, in samenwerking met de gemeente, 38 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.