VluchtelingenWerk in Vlaardingen

De vrijwilligers en professionele beroepskrachten van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen in Vlaardingen. We begeleiden hen bij hun huisvesting, integratie, taal en bij juridische vragen. Daarnaast geven we voorlichting en gastlessen over vluchten. In Vlaardingen is er een Taalcentrum voor migranten en vluchtelingen. 

Dit kan jij doen!

  • Wil je aan de slag als vrijwilliger? Bekijk alle vacatures in Vlaardingen.
  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina Voor werkgevers.
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina Voor scholen.
  • Wil je informatie over onze alfabetiserings- en inburgeringslessen op onze leslocatie? Of wil je je inschrijven Ga naar de pagina Inburgering

Met inspirerende lokale projecten helpt VluchtelingenWerk vluchtelingen wegwijs maken. Lees meer over taallessen in het Taalcentrum Vlaardingen.

verborgen

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied beslaat tientallen gemeenten in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

  • Lees over onze activiteiten in jouw gemeente! Typ jouw woonplaats of postcode in het witte vakje bovenaan deze pagina.
  • Wil je aan de slag als vrijwilliger, stagiair of beroepskracht? Bekijk alle vacatures in onze regio.
  • Wilt u zich inschrijven voor onze taal- of inburgeringscursus? Vult u dan online het inschrijfformulier in.
  • Of zoekt u informatie over onze alfabetiserings- of inburgeringslessen? Ga naar de pagina Inburgering.
  • Werkt u als samenwerkingspartner met ons samen of wilt u met ons hierover in overleg? Meer informatie vindt u op de pagina Samenwerking
  • 1x per kwartaal versturen wij onze Nieuwsbrief voor Gemeenten, voor gemeentelijke contacten. Meld u hier aan voor deze nieuwsbrief.

Het verhaal van VluchtelingenWerk-ambassadeur Paul

 

Zuidwest-Nederland

Uitgelicht | Vlaardingen

woensdag 16 september 2020

Onze medewerkers op de azc’s raken soms bedolven onder de papieren en dossiers. In Duinrell vroegen onze collega’s in korte tijd 180 mmv’s...

woensdag 16 september 2020

Vandaag staat er namens VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children en Stichting Vluchteling een advertentie op de achterkant van de...

maandag 14 september 2020

Onze collega's van Taalcentrum Vlaardingen en de inburgering waren vorige week, in het kader van de landelijke Week van Lezen en Schrijven...

Taalcentrum Vlaardingen

Taallesgroep in Taalcentrum Vlaardingen

Vijf jaar geleden bleek de behoefte aan taallessen in Vlaardingen groot. Het leidde tot de start van Taalcentrum Vlaardingen, dat langzaam uitgroeide tot een inspirerende leeromgeving waar ongeveer 240 cursisten uit diverse landen samen de Nederlandse taal leren.

Vacatures in Vlaardingen

Wie maakt vluchtelingen wegwijs in de gemeente? Wil je je handen uit de mouwen steken? Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of een stageplek is die bij jou past.

Vrijwilligers vormen de brug naar een nieuw bestaan in het complexe Nederland. Zij coachen hen bij huisvesting, integratie en helpen bij het regelen van bijvoorbeeld medische zorg of eventueel juridische ondersteuning bij het herenigen met hun gezin.

Serie interviews: Nieuw in Vlaardingen

28-06-2018

Wat doet Vlaardingen rond de huisvesting en integratie van vluchtelingen met een verblijfsvergunning? Hoe pakt de stad dit op? Wie zijn hier allemaal bij betrokken?

Contact

VluchtelingenWerk Vlaardingen

Rotterdamseweg 176
3135 PX Vlaardingen Route
T 010-4346728

Senior teamleider: Maria Kluin
Teamleider: Mirjam van Vliet
Teamleider taalcentrum: Rhimou Bouchrit
vlaardingen@vluchtelingenwerk.nl

Spreekuur maatschappelijke begeleiding: maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15:00 uur (op afspraak).

Spreekuur juridische begeleiding: dinsdag 11.30 - 14.30 uur (op afspraak).

Juridische vragen? Neem contact op met de teamleider of kijk op de pagina Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming.


Taalcentrum:
Wilt u een intakegesprek? Bel 010-2290221 of stuur een mailtje naar taalcentrumvld@vluchtelingenwerk.nl
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag.

 

Leslocatie Inburgering

Rotterdamseweg 174
3135 PX Vlaardingen Route
T 010-2292369

Teamleider: Eva Gelting
inburgering-zuidwest@vluchtelingenwerk.nl
 

Lees meer informatie op de pagina Inburgering.

 

Contactpersoon werkgevers

Ga naar de pagina Voor werkgevers.

Contactpersoon voorlichting

Ga naar de pagina Voor scholen.

Vlaardingen: Jaarverslag 2019

In Vlaardingen zijn in 2019, in samenwerking met de gemeente, 55 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Vlaardingen: 2018 in cijfers

In Vlaardingen zijn in 2018, in samenwerking met de gemeente, 90 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Vlaardingen: 2017 in vogelvlucht

In 2017 kwamen er minder vluchtelingen in Nederland aan dan in voorgaande jaren. Desondanks viel er veel te doen, in samenwerking met de gemeenten en vele partners in de samenleving. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers, deden in Vlaardingen.